MB Başkanlığı'na atama olumlu karşılandı

İstanbul -(AA) İş dünyası, Merkez Bankası Başkanlığı'na Banka Meclisi Üyesi Durmuş Yılmaz'ın atanmasını olumlu karşıladı.İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, yaptığı değerlendirmede, Yılmaz'ın 26 yıldır Merkez Bankası bünyesinde görev yaptığına dikkat çekti.

Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Durmuş Yılmaz'ın atanmasını İstanbul iş alemi olarak son derece olumlu değerlendiriyoruz. Yılmaz, bildiğimiz kadarıyla 26 yıldır banka içinde hizmet etmiş bir bürokrat... İş dünyası olarak Merkez Bankası'ndan söz ettiğimiz zaman artık hakikaten ekonomi konuşacağız, spekülasyon konuşmayacağız. Hayırlı olmasını diliyorum, başarılar diliyorum."

Reklam
Reklam

Yalçıntaş, sektörlerin yeni başkandan beklentilerine ilişkin olarak da Yılmaz'ın "ayağının tozuyla" radikal değişiklikler yapmasını beklemediğini, zaten yapmasını da doğru bulmadığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat da, Yılmaz'ın, 26 yıl boyunca banka içinde çalışmış, en alt kademeden en üste kadar yükselmiş, bankanın ve piyasaların işleyişini, yapısını iyi bilen birisi olduğunu kaydetti.

Durmuş Yılmaz'ın liyakat, eğitim ve tecrübe açısından bir eksiğinin gözükmediğini aktaran Bolat, şunları kaydetti:

"Özellikle Merkez Bankası gibi ekonominin en üst kurumlarından birinin başkanlık meselesinin çözülmüş olması ve asaleten bir başkan atanmış olması hayırlı bir gelişme, önemli bir pürüz giderilmiş oldu. Biz, MÜSİAD olarak Merkez Bankası'ndan, artık, salt para politikasına kilitlenmek yanında, ekonomide özelikle gündemin başta ara malları üretimi olmak üzere sanayii dokumuzun güçlendirilmesi ihtiyacı çok ciddi konu haline geldiği için reel sektörün rahatlamasını sağlayacak politika rotuşleri bekliyoruz, özellikle enflasyonla mukayesede çok yüksek olan Merkez Bankası gecelik ve borçlanma faizlerinin aşamalı olarak tedricen indirilmesine devam
edilmesi gerektiğine inanıyoruz."

Reklam
Reklam

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle de "Belirsizliğin giderilmesi, piyasalar açısından önemli bir gelişme. Durmuş Yılmaz ismi, çok fazla spekülasyon yapılmayan bir isim. Yeni dönemde uygulanan mali politikaların ihracatçıyı destekleyecek yönde olmasını bekliyoruz" diye konuştu.