Mb: Enflasyondaki Yükselişin Ana Belirleyicisi "gıdadaki Belirgin Artış"

- Merkez Bankası, Nisan ayında dokuz yılın zirvesine çıkan enflasyondaki artışın sorumlusu olarak "gıda enflasyonundaki belirgin artışı" gösterdi. Merkez Bankası'nın, dün

- Merkez Bankası, Nisan ayında dokuz yılın zirvesine çıkan enflasyondaki artışın sorumlusu olarak "gıda enflasyonundaki belirgin artışı" gösterdi.

Merkez Bankası'nın, dün açıklanan enflasyon verilerine ilişkin olarak açıkladığı "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunda, Nisan ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1.31 arttığı ve yıllık enflasyonun 0.58 puan yükselerek yüzde 11.87'ye çıktığı anımsatılarak, şöyle denildi:

"Nisan ayı Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti’nde belirtildiği üzere, gıda enflasyonunda belirgin bir artış kaydedilmiş, bu gelişme tüketici enflasyonundaki yükselişin ana belirleyicisi oldu. Enerji fiyatları geçen ayın ardından bu dönemde de gerilemiş, hizmet enflasyonundaki yüksek seyir devam etti. Temel mal enflasyonu giyim grubu öncülüğünde gerilerken giyim dışı gruplar üzerinde Türk lirasındaki birikimli değer kaybının gecikmeli etkileri sürdü. Bu doğrultuda çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonu yatay seyretmiş, ana eğilimi ise sınırlı bir düşüş gösterdi."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz