MB piyasada tehlike görmüyor

SAMSUN (İHA) - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, piyasalardaki değişiklik, Euro ve dolardaki yükselişi değerlendirerek, "Herhangi bir tehlike görmüyoruz. Mevcut ekonomik programın uygulanmasından yanayız" dedi.

Merkez Bankası'nın Samsun'da açtığı sergiye katılmak için gelen merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Vali Vekili Raif Özener'i ziyareti sırasında basın mensuplarının piyasalardaki hareketlenmeyle ilgili sorularını cevapladı. Yaşanan gelişmelerin ardından "Piyasalara herhangi bir müdahalemiz olmadı" diyen durmuş Yılmaz, "Bizim yaklaşımımız mevcut ekonomik programın bugünü kadar uygulandığı gibi bundan sonrada aynı kararlılıkta uygulanmasıdır. Programdan herhangi bir taviz verilmemelidir. Merkez Bankası sıkı para politikalarını uygulamaya devam ettirecektir. Sıkı maliye politikasından da kesinlikle taviz verilmemelidir. Merkez Bankası aldığı kararlarda bugünkü verilerin ışığında ileriye doğru bakmaktadır. Aldığı kararların bugünden yarına hemen etki göstermeyeceğini biliyor. Çünkü biz orta vadeye bakıyoruz. Dolayısıyla bugün biz elimizde bulunan verilerin ilerisi için nasıl ışık tutuğuna bakıyoruz ve bugünkü gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz" dedi.
Herhangi bir tehlike görmediklerini vurgulayan Yılmaz, "Mevcut ekonomik program çerçevesinde ekonominin bugün itibariyle makro ekonomik temellerinde herhangi bir değişiklik yoktur. Bundan sonrada mevcut ekonomik programa uyulduktan sonra herhangi bir değişiklik oluşturacağını tahmin etmiyoruz. Bize düşen bütün çekimlerle birlikte programa sadık kalmak ve uygulamak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Euro ve dolardaki yükselişe değinen Yılmaz, "Bu düşüşleri geçmişte de gördük. Zaman içerisinde bu tür hareketlenmeler olabilir. İleriye bakmak ve mevcut programdan sapılıp sapılmadığına bakmak gerekir. Mevcut programdan sapılmaması ve taviz verilmesi, uyulması gerektiğine inanıyoruz. Devam edeceğini söylüyor ve ettirilmesi de gerekli" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Ankara'da bulunan IMF heyetiyle teknik görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.