MB sorunu aşılmalı

Endekste genel isteğin uzun vadeli hareketli ortalamalarına çekilmek yönünde olduğu görülüyor. MB seçimindeki sorunun Cumhurbaşkanı-Hükümet arasında bir kriz çıkartır mı korkusu belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Buna ek olarak İran ile ilgili gelişmeler sıkıntıyı artırıyor. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?>

Hisse senedi piyasasında risk almaya devam eden yatırımcı Cumhurbaşkanlığından veya BM'den gelebilecek kötü haberlere karşı savunmasız duruyor.

IMF ile gözden geçirmenin ön koşulu olan yasa TBMM'den geçti. IMF ile gözden geçirmenin tamamlanması bekleniyor. Peki kredi kuruluşları not artırımına gider mi? İran sorunu, global likitidedeki düşüş, petrol fiyatlarındaki artış, yüksek kamu borç stoku ve en önemlisi yükselmeye devam eden cari açık, kredi kuruluşlarının şu an için yeni not artırımlarına uzak duracağı gösteriyor.

Reklam
Reklam

Yeni bir not artırımı için enflasyon hedefinin tutacağına yönelik beklentilerin artması ve cari açığın finansmanı yönünde belirsizliklerin azalması gerekiyor. Bunun için yaz ayları beklenmelidir.

Bono faizleri %13.90 ları yukarı kırmıyor. Piyasa Nisan toplantısında MB'den bir faiz indirimi bekliyor. Ancak şahsi kanaatm, vekil bir yönetimin bu riski alması zor görünüyor.

Dövizde talep devam ediyor. Fakat euro/dolar paritesinin yükselişi nedeniyle doların 1.350 nin altında kalması piyasanın tedirgin olmasını engelliyor. Çünkü dövize spekülatif talep daha çok dolar üzerinden yapılıyor.

Endeks dünkü düşüşün tepkisini verebilir. Ancak yükselişin devamı için MB sorununun aşılması ve endeksin 43,500 direncini yukarı kırması gerekiyor. 43,500 aşılmadığı sürece endeks 41,000 desteğine doğru aşağı kayacaktır. Kısa vadeli toparlanmalar satış fırsatı olmaya devam edecektir.

18/04/2006 10:00