Mbtg, 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarı'na Katıldı

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarı'na özel bir stantla katılan ve kısa adı MBTG olan...

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarı'na özel bir stantla katılan ve kısa adı MBTG olan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun fuar süresince; makarna, bulgur, bakliyat ve Türkiye bazlı bitkisel yağ başta olmak üzere hububat ve çeşitlerinin tanıtımının startı verildi.

Gaziantep’ten getirtilen özel bir ekip tarafından hazırlanan stantı ziyaret eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Vekili Şahin Batallı ve Muhasip üye Abdurrahman Avcı’yı tebrik ederek başarılar diledi. Bakan Eker'e bulgur helvası ikram edilirken, Eker tarımsal ürünlerin tanıtımı için gerekli her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Bakan Mehdi Eker, "Anadolu’da bir söz var, ‘buğday ile koyun gerisi oyun’ diye. Anadolu'nun iki önemli varlığı. Dolayısıyla bizim temel gıda maddelerimizin en önemlilerinden birisi bulgurdur. Hem çok besleyici, hem çok lezzetli. İçinde sadece nişasta yok, protein var" dedi.

MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Başkan Vekili Şahin Batallı’dan MBTG’nin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Eker, MBTG'nin önemli bir misyon üstlendiğini ve gerek yurt içi gerekse de yurt dışında ürünlerin tanıtımının sağlanması için bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

"Anadolu bir tarım ülkesidir. Tarımın gelişmesi yanında üreticinin kalkınması için hükümet ve bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz" diyen Bakan Eker, "Son on yıl içerisinde bu alanda önemli gelişmeler oldu. Anadolu’nun alın teriyle üretilen ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda daha geniş yer bulması ve özellikle ürünlerin tüketiminin arttırılması, ülke ihracatını da olumlu olarak etkileyecektir. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve yönetim kurulunu kutluyor, başarılı çalışmalar yapacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının tanıtım gruplarının ülke kalkınmasına yönelik katkılarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Eker, daha sonra kendi eliyle basın mensuplarına bulgur pilavı ikram etti. Kendisine ikram edilen bulgur helvasını da beğendiğini söyleyen Eker, bulgurun insan sağlığı için önemli bir besin kaynağı olduğunu da vurgulayarak bulgur tüketiminin arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

TİM’e bağlı olarak faaliyet gösteren Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektöründe kurulan ve sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen, Başkanlığını Ahmet Tiryakioğlu’nun, Başkan Vekilliğini Şahin Batallı’nın yaptığı Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun (MBTG) bu yıl içerisinde kurulduğunu belirten Tiryakioğlu, "Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği TİM tarafından kurulan, tüm Türkiye’yi kapsayan bir tanıtım grubudur. Buradaki amaç Türkiye’deki aroması yüksek makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların dünyaya bir şekilde tanıtımını yapmak ve ihracatı destekleyici unsurları kapsayarak tüketimi arttırma amaçlı kurulmuş bir gruptur. MBTG olarak İstanbul'da gerçekleştirilen ve ihracatın en önemli kapılarından birisi olarak görülen bu gıda fuarına katıldık. Bundan sonra yurt dışında gerçekleştirilecek fuarlara da katılacağız. Tanıtım grubumuz tarafından hazırlanan yol haritası doğrultusunda mevcut ihracat rakamlarını ikiye katlayacak bir hedefle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki aylar içerisinde Rusya’da bir fuarımız var oraya katılacağız. Daha sonra Paris’te tanıtım grubundaki ürünlerimizi tüm dünyaya etkinliklerle tanıtacağız. Gerçekten orada ciddi aktiviteler yapmak istiyoruz. Daha sonraki yıllarda da Afrika’dan tutun da belirlenmiş olan hedef 17 ülke içerisinde ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtıp, profesyonel bir şekilde tanıtım yaptığımız ürünlerin hacmini artırmak üzere bir çalışma yapacağız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Fuara özel bir stantla katılan MBTG, çeşitli ürünlere ait bilinmeyen birçok yemeği ve tatlı çeşitlerini konuklara ikram ederek tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Fuar 9 Eylül 2012 Pazar gününe kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: