Mbtg, Abd’de Fancy Food Fuarı’na Katılacak

Kuruluşundan bu yana dünyanın bir çok ülkesinde tanıtım faaliyetini sürdüren Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel...

Kuruluşundan bu yana dünyanın bir çok ülkesinde tanıtım faaliyetini sürdüren Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), ABD’nin New York kentinde 30 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyanın en büyük gıda fuarlarından olma unvanını taşıyan Fancy Food Fuarı’na katılacak.

Yaklaşık 1 yıldır aralıksız ve yoğun şekilde çalışma yürüten ve dünyanın birçok ülkesinde katıldığı fuarlarda ürün tanıtımlarını gerçekleştiren MBTG, ABD’nin New York kendinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük gıda fuarlarından olma unvanını taşıyan Fancy Food Fuarı’na katılmak üzere ABD’nin New York şehrine gidiyor.

Reklam
Reklam

Fuarda, her zaman olduğu gibi, Türk ürünlerini pişirerek ziyaretçilere ikram edecek MBTG, ürünlerinin ABD pazarındaki payını artırmak için girişimlerde bulunacak. Fuar süresince birçok ürünün tanıtımı için faaliyet gösterecek olan MBTG’nun ABD’de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

ABD’nin New York kendinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük gıda fuarlarından olma unvanını taşıyan Fancy Food Fuarı özellikle bu yıl Türk makarna sektörü için farklı bir anlam taşıyor. 1996’dan bu yana ABD hükümeti Türk makarnasına yönelik yüksek oranlı bir anti-damping vergisi uyguluyor. Bu verginin ortadan kaldırılması için Başkanlığını Şahin Batallı’nın yürüttüğü Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu tarafından konunun uzmanı ve daha önce bu konularda oldukça önemli başarıları olan bir avukatlık firması ile anlaşıldı.

Türk makarna sektörü Temmuz ayında sözlü savunmasını verecek ve nihai karar Ağustos ayında açıklanacak. Kararın olumlu çıkması beklenirken, olumlu bir kararın ardından Türk makarnası ABD piyasasına önemli bir pazara sahip olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

ABD’nin New York kendinde düzenlenecek olan dünyanın Fancy Food Fuarı ile ilgili hazırlıklarını tamamlayan MBTG’nin önemli sonuçlar elde etmeyi hedeflediği de açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz