Mbtg Anadolu’nun Ürünlerine Değer Katacak

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarında Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG)...

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarında Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) herkesten tam not aldı.

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarında Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubuna ait stantta incelemeler yapan Reis Tarım Ürünleri Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis çalışmalar hakkında MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Vekili Şahin Batallı ve Muhasip Üye Abdurrahman Avcı’dan bilgiler aldı. Bereketli Anadolu topraklarının insanlığın tarımla tanıştığı dönemlerden itibaren binlerce yıldır verimliliğini kaybetmeyerek insanlığın devamlılığında önemli rol oynadığını ifade eden Mehmet Reis, “Anadolu verimli toprakları ve dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek kadar çok çeşitli tarımsal ürünleriyle binlerce yıldır insanlığa adeta besin deposu gibi görev yapıyor. Son zamanlarda özellikle hububat ve bakliyat ürünlerinde dünya genelinde tüketimin azaldığı, insanların hazır tüketime yöneldiği, fast food türü yemek tarzı insan metabolizmasını bozmuş, obeziteyi arttırmıştır. Geçenlerde okuduğum bir haberde ABD’de insanların belli miktarlarda zorunlu olarak hububat ve bakliyat ürünlerini tüketmeleri yönünde bir yasanın gündeme geldiğini öğrendim. Oysa binlerce yıldır Anadolu topraklarında büyük emekler ve alın teriyle en lezzetli hububat ve bakliyat ürünleri elde edilmektedir. Tim bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kuruluna bağıl olarak kurulan Fuarında Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubunun aslında geç alınmış bir karar olduğunu ve MBTG’nun önümüzdeki dönemlerde önemli işler başaracağını düşünüyorum. Yurt içi ve yurt dışında makarna, bulgur, bakliyat ve Türkiye bazlı bitkisel yağlarımız başta olmak üzere hububat ürünlerimizin tamamının hak ettiği değere kavuşabilmesi bu grubun başarısı sonuçlara ulaşmasıyla ilgilidir. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve grup yönetim kurulunun bu başarıya ulaşacağına inanıyor ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Aldığım bilgilere göre tanıtım çalışmalarının ilk faliyeti İstanbul da gerçekleştirilmiş, bundan sonraki faaliyetler yurt dışında sürdürülecekmiş. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında bu ürünlerimizin tanıtılmasının sadece Türkiye ekonomisi için değil, dünya insanlığı içinde büyük önemi vardır. Nitekim sağlıklı beslenmenin yolu tarımsal ürünlerden geçmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: