MBTG Başkanı Tiryakioğlu:

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012'de 1,9

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012'de 1,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sektör olarak ihracat yaptıkları ülke sayısını 160'tan 177'ye çıkartıklarını belirtti. İhracatın yüzde 65'inden fazlasının Ortadoğu ülkelerine yapıldığını vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Afrika ülkelerine 350 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirildi. İhracatta ilk sırayı Ortadoğu ülkeleri alıyor. Bunu Avrupa Birliği (AB) ve Asya-Pasifik ülkeleri takip ediyor. Çok yeni bir grup olmamıza rağmen ürünlerimizin uluslararası pazarlarda tanıtımı için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012'de 1,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik."

Reklam
Reklam

Tiryakioğlu, 2013 yılında tanıtım faaliyetlerinin yanında pazar araştırması ve hedef pazarların belirlenmesi gibi çalışmalara da önem vereceklerine işaret etti. Tiryakioğlu, sektör tanıtımının yanı sıra Türk mallarına yönelik algının iyileştirilmesine de katkı sağlayacaklarını belirtti.

Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: