Mbtg Tarımsal Ürün Tanıtımı İçin Rotayı Fransa’ya Çevirdi

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında TİM’e bağlı olarak kurulan Makarna Bulgur,...

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında TİM’e bağlı olarak kurulan Makarna Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Gurubu (MBTG) yurt dışı tanıtımlarını büyük bir başarıyla sürdürüyor.

MBTG yeni rotayı 21-25 Ekim 2012 tarihleri arasında Fransa’nın Başkenti Paris’te yapılacak olan dünyanın en büyük fuarı olma özelliği taşıyan Sial 2012 Uluslararası Gıda Fuarına çevirdi. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Fransa’da düzenlenecek olan fuarda yoğun bir şekilde ürün tanıtımı yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Rusya’da düzenlenen ve dünyanın önde gelen gıda fuarlarından birisi olan 21. World Food Moscow 2012 Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı’nda elde ettiği olumlu sonuçların ardından rotayı Fransa’ya çevirdi.

Türkiye ihracat politikasında önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu hedeflerinin tek bir pazar olmadığını ifade ederek dünyanın bütün ülkelerine yönelik ihracat çalışmalarının sürdürüldüğü ancak ihracatın başarıyla gerçekleşebilmesi için özellikle tanıtımı çok iyi yapmaları gerektiğini söyledi. Başkan Tiryakioğlu 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatın hayal olmadığını ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte bu hedefe ulaşılması yönünde birçok çalışma gerçekleştireceğiz. Tanıtım gurubumuz ilk olarak İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da gerçekleştirilen 20. Uluslar arası Gıda Worldfood İstanbul Tarım Ürünleri ve Teknolojileri Fuarında tanıtım çalışmasının startını verdi. Ardından 21. World Food Moscow 2012 Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarına katılarak burada ilk yurt dışı tanıtım çalışmamızı yürüttük. Ülkemize başarılı sonuçlarla dönerek önümüzdeki günlerde açılışı Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilecek olan ve gıda dünyasının en büyük fuarı olma özelliği taşıyan Sial 2012 Gıda fuarına katılmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık. Söz konusu fuarda Türkiye’de üretilen veya rafine edilerek satışa sunulan bitkisel yağlarımız, makarna, bulgur, bakliyat ürünlerimiz tanıtılacak. Bu ürünlerimizin tanıtımında farklı ülkelerde ki mutfak kültürleri göz önüne alınarak ürünlerimizin bu kültürlere uygun olarak kullanılması yönünde bilgilendirme çalışmalarımız da sürdürülecektir. Fuarın başarıyla geçeceğini umuyoruz. MBTG olarak her türlü hazırlığımızı tamamladık” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin ihracattaki en büyük hedefinin farklı kıtalarda farklı pazarlar olması gerektiğini de sözlerine ekleyen MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Tanıtım çalışmalarımızda gerek Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehti Eker gerekse Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ile hükümetimizin desteklerini görmekteyiz. Yeni Pazar arayışlarımızı sürdürürken farklı kıtalarda farklı pazarlar oluşturma çabalarımız önümüzdeki dönemlerde olumlu sonuçlar verecektir. Dünya pazarları Türk ürünlerini kalitesiyle, çeşitliliğiyle ve markalarıyla kabul etmiştir. Elbette yabancı pazarlardan büyük paylar almaya başlayan Türkiye’nin bu gelişimi karşısında rakip ülkeler ve yabancı rakip firmalar anti damping uygulamalarının yaygınlaştırılması için inanılmaz bir çaba içerisindedirler. Bunun en iyi örneğini ABD’de görüyoruz. Ancak uluslar arası ticaret mahkemelerinde açılan davalar bu uygulamaların ortadan kaldırılması için önemli çalışmalardır. Bizim en büyük çabamız, tanımsal ürünlerimize dünyanın bütün ülkelerinde insanların talep göstermesidir. Bu talebi arttırmak için yoğun bir tanıtım çalışması içerisine gerdik. Fransa’da AB ülkeleri başta olmak üzere fuara katılan yüzlerce ülke katılımcıları hedeflerimizle örtüşen önemli kaynaklardır. Bu kaynakları doğru kullanarak Türk tarım sektöründe büyük emeklerle üretilen ürünlerimiz ve bunlarla elde edilen mamullerimizin tanıtımını başarıyla yapacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fransa’nın başkenti Paris’te 21-25 Ekim 2012 tarihlerinde açılışı gerçekleştirilecek olan Sial 2012 Gıda Fuarına 106 ülkeden 6 bin katılımcının yer alacağı ve 200’ün üzerinde ülkeden ortalama 150 bin profesyonel ziyaretçinin stantlarda tanıtılacak ürünleri inceleyeceği de açıklanırken sektörel anlamda fuarın dünyanın en büyük marka fuarı olduğu da belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: