Mccain: "İran, Hamas ve Hizbullah tehdit"

KUDÜS (İHA) - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan Senatör John McCain, İran, Hamas ve Hizbullah'ın Ortadoğu'yu ve ABD'nin ulusal güvenlik menfaatlerini tehdit ettiğini söyledi.

Senatör McCain Kudüs Post gazetesine verdiği mülakatta, "İran, bölge için bir tehdit" derken, "Tahran'ın nükleer silah üretmek için arayışta olduğu çok açık" ifadesinde bulundu. McCain, "İran'ın nükleer silaha sahip olmasına göz yumamayız. İran'ın sadece İsral'i değil aynı zamanda ABD'nin milli güvenlik menfaatlerini hedef aldığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hamas ve Hizbullah'ında Ortadoğu'yu tehdit ettiğini belirten McCain, "Hamas ve Hizbullah Ortadoğu'da başarılı olursa, her yerde başarılı olur" ifadesinde bulundu.
İsrail'in, Hamas'ın görüşme isteğini reddetmesini desteklediğini söyleyen McCain, "Birisi bana, seni yok etmeyi amaçlayan bir organizasyonla nasıl görüşeceksin sorusunu cevaplamak zorunda kalacak" dedi.

İsrail'e salı günü ulaşan McCain, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile görüşecek.