McCormack: ''Gül ve Rice bölge konularını konuşacak''

Washington - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Washington ziyaretinde ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Türk-Amerikan ikili ilişkilerini ve Türkiye'nin bulunduğu bölgedeki konuları ele alacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ABD Başkanı George W. Bush ile bir araya geleceği Washington ziyaretine ilişkin soruları yanıtlayan McCormack, Abdullah Gül'ün aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile kahvaltıda bir araya geleceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

McCormack, Gül ve Rice'ın konuşacağı birçok farklı konu bulunduğuna işaret ederek, ABD-Türkiye ikili ilişkileri ve bunun üzerine neler inşa edilebileceği hakkında konuşulacağını söyledi.

Sean McCormack, "Türkiye iyi bir dost ve müttefik. Aynı zamanda NATO müttefiki. (Gül ve Rice) İkili ilişkilerimizin çeşitli açıları hakkında konuşacaklar. Aynı zamanda Türkiye'nin bulunduğu komşuluktaki birçok konuyu ele alacaklar. Irak hakkında konuşacaklar. İran'ın, konuşma konularından biri olmasını beklerim" dedi.

AA