McLaren Ryan'ın görevinin askıya alındığını doğruladı

McLaren, sportif direktörü Dave Ryan'ın takımdaki görevinin askıya alındığını doğruladı. Bugün yayınlanan haberlerde, takımın Trulli olayıyla ilgili olarak yarış hakemlerine "kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi verdiğinin" ortaya çıkmasından sonra Lewis Hamilton'ın diskalifiye edilmesiyle görevinin askıya alınabileceği ileri sürülmüştü.

Melbourne'deki yarış hakemleri toplantısında McLaren'ı temsil eden Ryan'ın sabah serbest antrenmanların ardından Sepang pistinden ayrıldığı görülmüştü. Bu olay, Ryan'ın McLaren'la yollarını ayırmış olabileceği ihtimalini akla getirmişti.

Reklam
Reklam

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh kısa süre önce yaptığı açıklamada Ryan'ın görevinin askıya alındığını doğruladı.

Whitmarsh, "McLaren'deki 20 yıllık çalışma hayatımda, Davey'den daha çok kişisel olarak kendini işine adayan birine sanırım rastlamadım. 1974'ten bu yana McLaren'ın ayrılmaz bir parçası oldu. Takımın o zamandan bu yana dünya şampiyonlukları kazanmasında önemli roller oynadı" dedi.

Whitmarsh, "Bununla birlikte geçtiğimiz Pazar günkü olay, takım için ciddi tepkilere neden oldu. O yüzden bu sabah görevini askıya aldım, kendisi de bunu kabul etti" dedi.

TurkiyeF1.com