McQueen Markası Devam Edecek

Alexander McQueen markası ünlü moda tasarımcısının intiharından sonra devamlılığını sürdürecek.

McQueen'in sonbahar/kış koleksiyonunun Paris Moda Haftası'nda 9 Mart'ta gösterilecek. Markanın 74 milyon TL borcuna rağmen bu karar tasarımcının son dileğinin yerine getirilmesini sağlayacak. Ölümünden önceki son röportajlarından birinde McQueen 40 yaşına geldiğini ve öldüğünde de bu işin devam edeceğini umduğunu söylemişti.

PPR'ın yöneticisi Francois Henri-Pinault McQueen'e övgü dolu sözler söyledi. Kendisinden dahi, şair ve arkadaş olarak bahseden Francois, McQueen markasının devam edeceğini belirtti. Bir röportajında "Moda dünyası alışılmışın dışında birini kaybetti. Mükemmel bir tekniği vardı. Onu çok özleyeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

PPR'ın sonuçları Alexander McQueen markası perakende satışlarının arttığını toptan satışlarının ise aynı kaldığını gösterdi. İntiharından sonra McQueen markası koleksiyoncuların ürünleri arasında yerini aldı. Markanın Londra'daki ofisindeki çalışanlar markanın devam edeceğini duyduklarında çok memnun oldu. Bir kadın sözcü "Bu muhteşem bir haber, gelişmeleri merak ediyoruz. Markanın devamlılığı Lee'nin dileğiydi. Markanın başına kimin geçeceğini söylemek için şu an çok erken, ama McQueen'in bu pozisyon için uygun temsilcileri var" diye konuştu.

Firmanın kaynaklarına göre McQueen kendini asmadan önce işleri için çok mücadele verdi. Bir daha ki ayın koleksiyonu için heyecanlı hazırlıklar başladı. Karl McKeever, perakende satış danışmanı McQueen markasının yeni bir tasarımcı ile devam edeceğine inandığını belirtti. Ve şöyle devam etti, "Tasarımcıların etkileri yeni ellerle devam edebilir tıpkı Moschino, Gucci ve Versace'nin tasarımcıları öldükten sonra başarılarını sürdükleri gibi McQueen de devam edecek." Fanları McQueen hakkındaki düşüncelerini yazacak ve bu McQueen ailesi tarafından kitaba dönüştürülecek.

Reklam
Reklam