MDOB "Aşk-ı Memnu Operası"nı Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) "Aşk-ı Memnu" operasını sanatseverlerle buluşturacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) "Aşk-ı Memnu" operasını sanatseverlerle buluşturacak.

MDOB'tan yapılan açıklamada, geçen sezon prömiyer ve gala temsilini yaptıkları, Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü aşk romanından hareketle aynı adla şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan, Selman Ada'nın "Aşk-ı Memnu" operası Figen Kocakaya rejisiyle 6 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Selman Ada'nın eşsiz müzik ve aryasıyla bir başyapıtı olan, librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı "Aşk-ı Memnu" operasının orkestra şefliğini MDOB şeflerinden Aytuğ Ülgen yapacak.

Reklam
Reklam

Dekor tasarımı Nihat Kahraman, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait olan eserin koro şefliğini Oleg Constantınov ve Serhat Kaya üstleniyor.

Eserde başlıca rolleri Işıl Azaz, Oğuz Çimen, Barış Yanç, Hasan Berk, Mehmet Yılmaz, Funda Uyanık, Işıl Cavga Bölükbaşı, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Melahat Yavuz, Hulusi Polat paylaşıyor.

Temsil biletleri Mersin Kültür Merkezi opera gişesinden ve "www.mersindob.gov.tr" adresinden temin edilebilecek.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: