MDOB, Carmen Operasını Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) dünya sahnelerinin en ateşli karakteri olarak bilinen "Carmen"i bu sanat sezonunda son kez sahneleneleyeceği

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) dünya sahnelerinin en ateşli karakteri olarak bilinen "Carmen"i bu sanat sezonunda son kez sahneleneleyeceği bildirildi.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransız yazar Prosper Merimee'nin aynı adlı romanından operaya uyarlanan, librettosunu Henri Meilhac ve Ludoviç Halevy'in yazdığı eser, MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer'e, kostüm tasarımı Gizem Betil'e, ışık tasarımı Müfit Özbek'e, koregrafisi Neslihan Öztürk'e ait.

Reklam
Reklam

Koro şefliğini Oleg Constantinov'ın yaptığı eserde rolleri Gülden Vurandemir, Hakan Bölükbaşı, Orhan Yıldız, Bengi İspir Özdülger, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Funda Uyanık, Dilara Yanar, Serkan Karagöz, Deniz Karausta paylaşıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal Carmen operasına oldukça kalabalık sanatçı kadrosuyla hazırlandıklarını, tüm temsillerini kapalı gişe oynanan operanın bu sanat sezonunda son kez sahneleneceğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: