Mdob 'carmen' Operasını Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 20. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında Georges...

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 20. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında Georges Bizet’in dünyaca ünlü 'Carmen' operasını sahneleyecek.

MDOB, 'Carmen' operasını şef Vladimir Lungu yönetiminde 22 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahneleyecek. MDOB, Fransız yazar Prosper Merimee’nin aynı adlı romanından operaya uyarlanan, librettosunu Henri Meilhac ve Ludoviç Halevy’in yazdığı 'Carmen' operasını MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde Aspendos’ta sahneleyecek. 20. Aspenos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında sahnelenecek eseri deneyimli rejisör Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyuyor. Eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Müfit Özbek’e, koreografisi Neslihan Öztürk’e ait. Eserin koro şefi Oleg Constantinov. Opera da başlıca rolleri Ferda Yetişer, Enrique Ferrer, Arda Aktar, Bengi İspir Özdülger, Ufuk Kasar, Mehmet Erkoç, Funda Uyanık, Dilara Yanar, Serkan Karagöz ve Deniz Karausta paylaşıyor.

Reklam
Reklam

MDOB Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre; "Georges Bizet’in Carmen operasını yoğun bir hazırlık ve kalabalık sanatçı kadrosuyla Mersin prömiyerini bu sanat sezonunda gerçekleştirmiştik. Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgisiyle tüm temsillerini kapalı gişe oynadığımız Carmen operasını bu kez 20. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde sahneleyeceğiz. Uluslararası bir sanat festivalinde hem ülkemizi, hem de Mersin’i temsil etmenin haklı gururu içerisindeyiz” açıklaması yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: