Mdob, 'carmen' Operasını Yeniden Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Georges Bizet'in dünyaca ünlü 'Carmen' operasını şef Vladimir Lungu yönetiminde...

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Georges Bizet'in dünyaca ünlü 'Carmen' operasını şef Vladimir Lungu yönetiminde bir kez daha sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB Fransız yazar Prosper Merimee’nin aynı adlı romanından operaya uyarlanan, librettosunu Henri Meilhac ve Ludoviç Halevy’in yazdığı 'Carmen' operasını, şef Vladimir Lungu yönetiminde, kapalı gişe oynayarak sahneleyecek. Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu eserin, dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Müfit Özbek’e, koregrafisi Neslihan Öztürk’e ait. Eserin koro şefliğini Oleg Constantinov yapacak. 'Carmen' operasının başlıca rollerini ise Ferda Yetişer, Hakan Bölümbaşı, Andrei Yevtushenko, Bengi İspir Özdülger, Ufuk Kasar, Mehmet Erkoç, Funda Uyanık, Dilara Yanar, Serkan Karagöz ve Deniz Karausta paylaşıyor. MDOB eseri, 16 Nisan 2013 Salı günü saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Reklam
Reklam

Opera ile ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Georges Bizet’in Carmen operasını yoğun bir hazırlık ve oldukça kalabalık sanatçı kadrosuyla gerçekleştirdik. Mersinli sanatseverlerin olağanüstü ilgisi karşısında prömiyer ve ikinci temsilini kapalı gişe oynadığımız Carmen operasının Nisan temsilinin de biletleri tükenmek üzere. 2 Mayıs Perşembe günü yapacağımız temsilin bilet satışını değerli sanatseverler için şimdiden açtırdık. Eserlerimize böylesine ilgi gösteren sanatseverlere teşekkürlerimizi borç biliriz. Mayıs temsili biletleri için şimdiden yerinizi ayırmanızı tavsiye ederim" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: