Mdob 'madama Butterfly' Operasını Sahneleledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin başyapıtı olan 'Madama Butterfly' operasının...

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin başyapıtı olan 'Madama Butterfly' operasının Mersin prömiyerini kapalı gişe sahneledi.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vladimir Lungu yönetiminde, Aytaç Manizade’nin rejisiyle Melih Öztürk’ün sahneye koyduğu eserin, dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede’ye, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Eserin koro şefliğini ise Serhat Kaya yaptı. 'Madama Butterfly' operasında başlıca rolleri de Işıl Azaz, Bülent Bezdüz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Arda Aktar, Mustafa Özer, Kenan Şahin, Hasan Berk, Levent Yetkin, Yusuf Ziya Büyükaslan, Ercüment Şirin, Gülçin Altaş, Melahat Yavuz, Itır Gözde Tuyan ve Nihan Evren paylaştı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Dünya opera edebiyatının eşsiz eserlerinden birisi olan Puccini’nin Madam Butterfly eserini Mersinli sanatseverlerle buluşturmak, onlara sezonun son günlerinde bir başyapıı takdim etmek bizim için büyük mutluluk olmuştur ” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: