Mdob, Türkiye-avusturya Dostluk Gecesi Konseri Düzenliyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), “Avusturya Konsolosları Mersin Toplantısı” çerçevesinde, Avusturyalı ve MDOB sanatçılarının...

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), “Avusturya Konsolosları Mersin Toplantısı” çerçevesinde, Avusturyalı ve MDOB sanatçılarının birlikte seslendireceği “Türkiye-Avusturya Dostluk Gecesi Konseri” düzenleyecek.

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer himayelerinde gerçekleştirilecek dostluk gecesi konseri, 22 Mart 2013 Cuma günü saat 20:00’de ücretsiz olarak Kültür Merkezi’nde verilecek. Konserde Avusturyalı sanatçılar Barbara Ortner (keman), Taner Türker (viyolensel), Pavel Kachnov (piyano), Regina Schmallegger’in yanı sıra piyanist Julia Berk eşliğinde MDOB solist sanatçıları Bengi İspir Özdülger ve Bülent Bezdüz yer alacak. Konserde Mozart, Staub, Lehar ve Stolz’un eserleri seslendirilecek.

Reklam
Reklam

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, konsere ilişkin yaptığı açıklamada, “Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve Avusturya Büyükelçisi Sayın Dr. Klaus Wölfer’in himayelerinde bir dostluk konseri düzenlemek ve bu vesileyle Mersinli sanatseverleri birbirinden değerli ve seçkin sanatçılarla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. İnsanlığın ortak lisanı olan müzik, iki ülkenin sanatçılarını bir araya getirdiği gibi iki ülke insanlarını da birbirine yakınlaştıran eşsiz bir güçtür. Bu duygularla tüm sanatseverleri Türkiye-Avusturya Dostluk Gecesi Konseri’ne davet ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: