MEB 6. Bölge İstişare Toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, "Okul öncesi eğitim, 12 yıllık eğitime kurban gitmiş gibi algılanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, "Okul öncesi eğitim, 12 yıllık eğitime kurban gitmiş gibi algılanıyor. Öyle bir şey yok" dedi.

Kocabıyık, Kayseri'de düzenlenen MEB 6. Bölge İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MEB yönetim kadrosu olarak alanda sorunları ve çalışmaları gözlemlemek için bir araya geldiklerini belirterek, MEB'in son 1,5-2 yıldır ciddi bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğini vurguladı.

Yeniden yapılanma ile birlikte öncelikle bakanlık merkez teşkilatında bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Kocabıyık, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Hemen akabinde çok da uzun zaman geçmeden kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen zorunlu eğitime adım attık. Bununla ilgili de ciddi çalışmalar yapıldı. Bizler merkezde, sizler alanda çok büyük bir özveri ile yeni eğitim sistemini kurgulama ve kurma çabası gösterdi. Özellikle alanda, sizlerin özverili çalışmaları olmasaydı belki bu kadar başarı elde edemezdik. 12 yıllık zorunlu eğitim çalışmaları yapılırken kamuoyunda çok fazla eleştiriye maruz kaldık. Felaket senaryoları çizildi, ciddi manada hakkımızda kara propaganda yürütüldü. Ancak okullar açıldığında bunların hiçbirisi gerçekleşmedi ve çok az sorunla biz 12 yıllık zorunlu eğitime başladık. Tabi ki, süreçte bir takım sorunlar, bir takım sıkıntılar olacaktı, oldu da. Ama beklenenden çok çok az oldu. Bunun sebebi de sizlerin özverili çalışmaları. Sizler gerçekten inanmasaydınız, sahip çıkmasaydınız belki biz bu kadar başarılı olamayabilirdik."

Okul öncesi eğitimle ilgili kamuoyunda yanlış algılar oluştuğunu belirten Kocabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

"Okul öncesi eğitim, 12 yıllık eğitime kurban gitmiş gibi algılanıyor. Öyle bir şey yok. Biz hala Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve üzerinde özellikle duruyoruz. Yaş grubunu biliyorsunuz, 60-66 ay arası veli isteğine bağlı. 66 aydan itibaren de zorunlu olarak ilköğretim 1. sınıfa adrese dayalı kayıt sistemi ile öğrencilerimizi alıyoruz. O üç aylık aşağı çekiş bile aslında okul öncesi eğitime çok çok fazla önem kazandırdı. İlkokula başlamadan önce çocukların okula devamının sağlanması gerekiyor. Okul öncesi eğitim zorunlu olmayabilir, ama çok önemli bir eğitim basamağı. Ben de sizlerden yöneticiler olarak özellikle okul öncesi eğitimin üzerinde durmanızı istiyorum."

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esence ve il milli eğitim müdürlerinin katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: