MEB Öğretmen atamaları ek başvurularını başlattı

MEB öğretmen atamaları ek başvurularını başlattı. Eylül ayında yapılan atamanın ardından 15 alanda boş kalan 358 kadro için tercihlerin alınmasına başlandı.

Eylül ayında 40 bin öğretmen ataması yapan MEB, atamaların ardından boş kalan kadroları doldurmak için yeniden bir atama daha yapacak. Öğretmen atamalarından 15 alanda kalan boş kontenjana 358 kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Atamalar için tercihlerin alınmasına 1 Aralık'ta başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden öğretmen atamaları ile ilgili bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada Eylül ayında yapılan 40 bin öğretmen atamasının ardından boş kalan kontenjanlar için yeniden atama yapılacağı belirtildi. Öğretmen atamalarında 39 bin 642 öğretmenin ataması gerçekleştirilirken, 358 kadro ise boş kaldı. MEB yapacağı atama ile bu kadroları tamamlamayı planlıyor.

Reklam
Reklam

2014 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Duyurusu kapsamında gerçekleştirilen atamada 358 ada 26. seçeneği işaretledi ve bu sebepten bu kadrolar boş kaldı. 26. seçenek olarak, “Tercihlerim dışındaki başka bir eğitim kurumuna atanmak istiyorum” ibaresi yer alıyor.

Adaylardan 1-5 Aralık tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden Elektronik Başvuru Formu ile beyan alınacak. Adayların, bu formlarını süresi içerisinde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylattırması gerekiyor.

Atamalar Elektronik Başvuru Formunda “evet” seçeneğini işaretleyenler arasından, alanlar itibarıyla KPSS10 ve KPSS121 puan üstünlüğüne göre yapılacak sıralama sonucunda Bakanlıkça öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına kura ile 8 Aralık 2014 tarihinde atama gerçekleştirilecek.