MEB, üstün zekalı öğrenciler için Antalya’ya okul yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı Antalya’da üstün zekalı çocukların öğrenim görmesi için yeni okul binası yapacak. AK...

Milli Eğitim Bakanlığı Antalya’da üstün zekalı çocukların öğrenim görmesi için yeni okul binası yapacak.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, ‘Antalya’nın Einstein’ları’ olarak adlandırılan Bilim Sanat Merkezi öğrencileri için yeni okul müjdesi verdi. Halen, Konyaaltı ilçesindeki bir okulun üçüncü katında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Bilim Sanat Merkezi için yeni bina yapılması işi onaylandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 yatırım yılı bütçesinden Antalya ili için 14 milyon 200 bin lira bütçe ayrıldığını ifade eden Köse, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun bir katını kullanan Bilim ve Sanat Merkezi’nin kısa süre sonra kendi binasında faaliyet göstermeye başlayacağını söyledi. Köse, “Antalya milletvekilimiz Gökçen Özdoğan Enç’in çabası ve takibi sonucunda ‘Antalya’nın Einstein’ları olarak adlandırılan öğrencilerin okuduğu Bilim Sanat Merkezi için yeni bina yapımı bakanlığımızın yatırım programında onaylandı. Kepez ilçemizde tahsis edilecek bir alanda projelendirilerek yapımına başlanacak. Antalyamız ve ülkemize hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu. Köse, 13 derslik ve 140 öğrenci ile faaliyetini sürdüren Bilim Sanat Merkezi’nin yeni binasının 16 derslik, atölyeler ve çok amaçlı salondan oluşacağı bilgisini verdi.
Köse açıklamasında şunları söyledi: "AK Parti iktidarları döneminde bütçeden en fazla pay Milli Eğitim için ayrılmıştır. AK Parti döneminde, ekonomi, ulaşım, sağlık alanlarında olduğu gibi eğitim alanında da başlatılan hamleler hız kesmeden devam etmektedir. Hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle çok sayıda okul ve derslik yapıldı. Bilgisayar ve internetsiz okulumuz kalmadı. Genel Başkanımız ve Başbakanımız geçtiğimiz günlerde eğitimde çok önemli olan Fatih Projesi ile çok önemli bir adım daha atmıştır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz