MEB`den ailelere sertifika

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 8 Haftalık Aile Eğitimi Programının Sertifika Töreni gerçekleştirildi.

7-19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin; çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımlarını öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak ve ailelerin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda geliştirilmiş olan 8 Haftalık Aile Eğitimi Programının Sertifika Töreni; Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Eğitim Öğretim işlerinden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Çelebi’nin katılımı ile Vakıfbank İlkokulu’nda gerçekleştir.

Reklam
Reklam

Programda Sırasıyla; ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırmak, uzlaşabilmek ve geleceği planla konuları ele alındı.

Programın Genel Hedefi; 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı’nın en genel hedefi anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun/ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamaktır.

Programın Özel Hedefleri ise: ebeveynlerin anne, baba ve eş olarak, aile içindeki rollerini görebilmelerini sağlayabilmek, ebeveynlerin, kendi ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde, aile içindeki roller ve karar alma sürecinde, toplumsal cinsiyet ayrımı yapmaksızın, eşitlikçi ve katılımcı bir yaklaşım içinde olmalarını sağlayabilmek, ebeveynlerin, çocuklarının ergenlik döneminin genel özelliklerine ilişkin farkındalıklarını arttırmak, ailelerin, ergenlik dönemindeki çocukları ile olan ilişkide kullandıkları iletişim becerilerini güçlendirmek, ailelere risk etkenlerinin kendileri ve çocukları üzerindeki duygusal ve davranışsal etkilerini fark ettirerek, riskli durumlar karşısında, hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamak, aileleri, çocukla geçirilen zamanı etkin planlayabilmeleri için desteklemek. ebeveynlerin çatışma yönetim becerilerini arttırmak, anne ve babaların, çocuğun kişiliğinin gelişmesi ve istendik davranışlarının kalıcı hale gelmesi için kullandıkları olumlu yöntemleri geliştirmek, ebeveynlerde, çocuklarının geleceğini planlama sürecinde, olması gereken durumlara ilişkin farkındalığı arttırmak olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz