MEB'den izinsiz yarışma yapılamayacak

ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda Bakanlık izni olmadan araştırma ve yarışma yapıldığını bildirerek, valiliklerden Bakanlık izni olmadan okullarda araştırma ve yarışmaların düzenlenmesine izin vermemelerini istendi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik imzası ile valiliklere gönderilen genelgede, MEB'e bağlı okul ve kurumlarda dengeli ve sağlıklı bir şekilde öğrencilerin kişiliklerinin gelişim için eğitim ve öğretimle ilgili araştırma ve yarışmalar düzenlendiği belirtildi. Genelgede, yarışmaların öğrencilerin hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip olmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri için olduğu belirtilirken, çeşitli araştırmalar için de öğretmen ve yöneticilere anketler düzenlendiği anımsatıldı.

Reklam
Reklam

-"BAKANLIK İZNİ OLMADAN YARIŞMA VE ARAŞTIRMAYA İZİN VERMEYİN"-
Bakan Çelik, bu kapsamda MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne 2 Mart 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak MEB'e Bağlı Okullar ve Kurumlarda Yapılacak Araştırma ve Araştırma Desteğine Yönelik İzin ve Uygulama Yönergesi'nin yürürlülüğe girdiğini bildirdi. Çelik, yönerge kapsamında birden fazla ilde yapılacak araştırma ve yarışmaların okullarda düzenlenmesinin Bakanlık iznine bağlı hale getirildiğini kaydetti. Çelik tarafından gönderilen genelgede şöyle denildi:
"Ancak bazı kurum, kişi ve kuruluşlarca Bakanlığımızın izin ve bilgisi dışında okul ve kurumlarımızda çeşitli yarışmalar ve araştırmalar düzenlendiği Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden anlaşılmaktadır. Bu sebeple ulusal ve uluslar arası yarışmaların düzenlenmesinde, düzenlenen yarışmalara katılım sağlanmasında, araştırmalara izin verilmesinde açıklanan mevzuat kapsamında işlem yapılması, Bakanlığımızın ve mülki amirlerin yetkisinde olan izinler olmadan okul ve kurumlarımızda yarışma ve araştırma yapılmasına izin verilmesine gerekmektedir."

Reklam
Reklam