MEB'e yönetici atama yönetmeliği talebi

ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği konusunda çalışmalarına devam ederken, Türk Eğitim-Sen, 2002 yılından bu yana 5 yönetmeliğin yargıdan döndüğünü ve bu sebeple binlerce eğitim kurumunun vekaleten yönetildiğini anımsatarak, "Taleplerimizi değerlendirin" çağrısında bulundu.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Yönetici Atama Yönetmeliği konusunda taleplerin artık dinlemesi gerektiğini belirterek, taleplerini iletti. 2002 yılından bu yana söz konusu yönetmeliğin 5 kez yargıdan geri döndüğünü ve binlerce eğitim kurumunun vekaleten yönetilmeye devam ettiğini açıklayan Türk Eğitim-Sen, "Bu sıkıntılı durumdan, Milli Eğitim Bakanlığının bir an önce kurtulması ve yönetici atama yönetmeliği ve Ek 2 Değerlendirme Formunu bir an önce yayınlaması gerekmektedir. Bilindiği üzere, Yönetici Atama Yönetmeliğinin maddeleri ile ilgili bir yürütmeyi durdurma kararı bulunmamakta, ancak Ek 2 Yönetici Değerlendirme Formunun yürütmesi durdurulmuş bulunmaktadır. Her ne kadar, yönetmelik, maddeleri itibariyle, yargı kararına konu olmasa da, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik maddeleri bakımından da bir değişiklik yaparak eğitim çalışanlarının beklentilerine cevap vermelidir" açıklamasında bulundu. Yönetmelik maddelerinin talepler doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Türk Eğitim-Sen, "Ülkemizin ihtiyacı olan, eğitim çalışanlarını mutlu kılacak sağlam bir yönetmelik kazanma şansı kaçırılmamalıdır" uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

-"MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR"-

Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na şu taleplerini iletti:

"-Müdür yardımcılığı için yeniden sınav şartı getirilmelidir. Alınan sınav puanının yüzde 50'si Ek 2 Yönetici Değerlendirme Formunda yer açılarak belirtilmeli, sınav puanı diğer özelliklerle toplanarak atama puanı bulunmalıdır. Sınavın geçerlilik süresi en az 2 yıl olmalıdır. Bu sürede en az iki defa atama dönemi geçirilmiş olma şartı getirilerek, kazanılmış haklar korunmalıdır. İstemeleri halinde mevcut yöneticiler de sınava alınmalıdır.
-Yeniden yapılan değerlendirme sonucunda başarılı olan, sınav kazanmışlığı devam eden Müdür Yardımcılarına, daha önce Müdürlük düzey sınavını kazanmış olanlara ilk atama döneminde bir defaya mahsus olarak atanma hakkı verilmelidir.
-Münhal idarecilikleri duyurup duyurmama yetkisini valiliklere bırakan 2008/50 Nolu Genelge bu yönüyle düzeltilmelidir. Ayrıca, Yönetmeliğin 9. Maddesinin 1 inci bölümünde bulunan ‘Atama yapılması planlanan eğitim kurumlarının …' ifadesi, ‘Münhal bulunan tüm eğitim kurumlarının yöneticiliklerine …' ifadesiyle değiştirilmelidir.
-12 Mayıs 2006 tarih ve 2006/41 sayılı genelge ile ‘Halen ya da daha önce müdür yardımcılığı seçme sınavına, halen ya da daha önceki bir tarihte eğitim kurumu müdürlüğü görevinde bulunmuş olanlar ise Düzey Belirleme Sınavına katılamayacaktır' denilmesi sebebiyle sınava alınmayan müdür yetkili öğretmenlerin de mağduriyeti giderilmelidir.

Reklam
Reklam

-"ÖDÜL DEĞERLERİ DÜŞÜRÜLSÜN"-

-Ek 2 Yönetici Değerlendirme Formunda aylıkla ödül, teşekkür ve takdir belgelerine verilen puan değerleri düşürülerek, aylıkla ödül için 5, atamaya yetkili amirlerce verilen her teşekkür belgesi için 1(en fazla üç adet) , atamaya yetkili amirlerce verilen her takdir belgesi için 2 puan (en fazla 3 adet) verilmelidir.
-Kurucu müdürlere verilen puan 5'den 2'ye indirilmelidir.
-Asaleten ve vekaleten yönetici olarak geçirilen sürelere verilen puanlar arasında en az yüzde 50'lik bir fark olmalıdır.
-Öğretmenlikte geçirilen sürelerin her bir yılına 0,5 puan verilmelidir.
-Ceza olarak verilen puanlar azaltılmalıdır.
-Şeffaflık ilkesi gereği değerlendirme komisyonlarında sendika temsilcilerinin bulunması sağlanmalıdır.