Meb'in ''alo 147'' Hattına Arayan Kız Öğrenci Yeniden Okullu Oldu

Ağrı merkeze bağlı Yukarı Yoldüzü köyünde oturan Gamze Turan isimli kız öğrenci, ailesi tarafından maddi...

Ağrı merkeze bağlı Yukarı Yoldüzü köyünde oturan Gamze Turan isimli kız öğrenci, ailesi tarafından maddi imkansızlıklarından dolayı okula gönderilmeyince, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ''Alo 147'' iletişim merkezini arayarak yardım istedi ve Ağrı İl Milli Müdürlüğü ekibi tarafından ailesi ikna edilerek yeniden okula kazandırıldı.

Ağrı merkez Naci Gökçe Lisesi'nde okuyan Gamze Turan isimli 11. sınıf öğrencisi, ailesinin maddi durumu düşük olduğundan okula gönderilmeyince MEB'in ''Alo 147'' iletişim merkezini aradı. Turan, yetkililere Ağrı'nın Yukarı Yoldüzü köyünde oturduğunu belirterek, babası Yusuf Turan'ın maddi imkansızlıkları nedeniyle okula gönderilmediğini ve okumak istediğini bildirdi. Bunun üzerin Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin talimatıyla harekete geçen Ağrı Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan ve Naci Gökçe Lisesi'nde görevli iki öğretmenden oluşan ikna ekibi, Yukarı Yoldüzü köyüne giderek Gamze Turan'ın ailesinin evine gitti. Baba Yusuf Turan evde olmayınca Gamzenin dedesi Kemal Turanla konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kızın neden okula gönderilmediğini sordu. Dede Kemal Turan da Gamze'yi çok sevdiklerini ve onu okutmak istediklerini fakat maddi durumlarının iyi olmadığı için okula gönderemediklerini söyledi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürü Başak da devletin özellikle kız çocuklarını okutmak için tüm imkanları seferber ettiğini belirterek, Gamze'nin bütün masraflarının kendileri tarafından karşılanacağını sözünü verdi.

Reklam
Reklam

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Başak, Gamze Turan isimli öğrencilerinin ''Alo 147'yi arayarak, 'ben okula gitmek istiyorum' diye talepte ve yardımda bulunduğunu söyledi. Başak, Gamze'nin, anne babasının ekonomik durumunun da iyi olmadığını belirttiğini, onun için ekipleriyle birlikte buraya geldiklerini söyledi. Yaptıkları görüşmeler sonucunda burada bir öğrencilerini okula kazandırdıklarını ifade eden Başak, şunları kaydetti:

''Biz buraya ikna çalışması için geldik. Dedesi bize yardımcı oldu. Göndereceğini söyledi. Eminim ''Alo 147'ye ulaşamayan nice kız çocuklarımız var. Biz onlara da ulaşmak istiyoruz. Bu şekilde öğrencimiz varsa bize ulaşsınlar. Bakanlığımızın açmış olduğu ''Alo 147'' hattını arasınlar. Devlet olarak her türlü imkanları sunmaya hazırız. Gamze'nin istekleri çok basit. Tüm isteklerini karşılamaya devletimizin gücü yetiyor. Yeter ki çocuklarımız okumak istesinler. Velilerimiz okula göndermek istesinler. Bu köyde okuyup da öğretmen olan var. İş adamlarımız var. Neden Gamze gibi çocuklarımızı tespit edip onları da okula kazandırmayalım? Biz var olan bütün Gamze'leri okula kazandırmak istiyoruz''Gamze'nin okula devam edip etmeme gibi takibinin de önemli olduğunu belirten Başak, ''Bu çocuğumuzun okuma isteği var. Dolayısıyla Gazme'nin okuma isteğini yerine getirmek için ne gerekiyorsa biz de katkı sağlayacağız. Biz onu takip edeceğiz. Öğretmenlerimizle beraber yardımcı olacağız''diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: