MEB’in usulsüz atadığı memur görevine döndü

Mahkeme, MEB’in usulsüz atadığı öne sürülen memuru görevine iade etti.

ANKARA (ANKA) – Ankara 3. İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nda görevli olan şube müdürünün bir ilköğretim okuluna Almanca öğretmeni olarak atanmasını usulsüz buldu ve atama kararını iptal etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nda şube müdürü olarak görev yapan memuru kendisinden istenilen verimin alınamadığı iddiası ile bir ilköğretim okuluna Almanca öğretmeni olarak atadı.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine memur, atama kararının yürütmesinin durdurulması için Ankara 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Davayı görüşen mahkeme verdiği kararda, olayda davacı memurun görevinden alınmasını gerektirecek herhangi bir tutum ve davranışının olmadığına hükmetti. Kararda, “Davacının görevinde başarısız olduğu yolunda somut belge ve bilgi de ortaya konulamadığı ve ayrıca sicil notlarının incelenmesinden de davacının görevini ifa ederken gayretli olduğu hususları göz önünde bulunduğunda dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunamamıştır” denildi.

Mahkeme, bu gerekçeyle dava konusu işlemin iptaline, memurun geçen süreç içerisindeki parasal haklarının kendisine ödenmesine karar verdi.

ANKA