Mecidiyeköy'de Toplanan Gruplar Yürüyüşe Hazırlanıyor

1 Mayıs kutlamaları için Mecidiyeköy'de toplanan gruplar, Taksim'e doğru yürüyüşe geçmeye hazırlanıyor.

1 Mayıs kutlamaları için Mecidiyeköy'de toplanan gruplar, Taksim'e doğru yürüyüşe geçmeye hazırlanıyor.

Halk Cephesi, Dev-Genç ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyeleri sabah erken saatlerden itibaren Mecidiyeköy'de farklı noktalarda toplanmaya başladı. Çeşitli pankartlar taşıyan grup, halay çekip 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Mecidiyeköy'de toplanan EHP üyeleri, 12 Eylül döneminde gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınmayan Cemil Kırbayır'ın resminin bulunduğu ve üzerinde 'Cemil Kırbayır'ın yolundayız' yazan büyük bir pankart açtı. Yürüyüşe katılmak için Mecidiyeköy'e gelen bir grup kadın ise 'Hayata Dönüş' operasyonlarında Bayrampaşa Cezaevi'nde hayatını kaybeden 6 kadının resmini taşıdı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Şişli Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri de kutlamalara katılmak için Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: