Mecitözü Eski Askerlik Şubesi Kullanılabilir Duruma Getirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından proje kapsamında Çorum'un Mecitözü İlçesinde bulunan II. Abdülhamit dönemi eski...

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından proje kapsamında Çorum'un Mecitözü İlçesinde bulunan II. Abdülhamit dönemi eski Askerlik Şubesi’ne ait yapı, restore edilerek kent müzesi olarak kullanılabilir duruma getirildi.

Mecitözü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Eski Askerlik Şubesi Restorasyonu Kültür Evi Kent Müzesi başlıklı proje, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan “2010 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme Kültürel ve Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında II. Abdülhamit dönemi eski Askerlik Şubesi’ne ait yapı restore edildi. Kültür evi ve kent müzesi olarak kullanılabilir duruma gelen ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının finansman desteği ile restore edilen Mecitözü Askerlik Şubesi binasının, kültür ve mirasın yaşatılmasına katkı yapması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Restorasyon çalışmasıyla Kültür Evi içerisinde Geleneksel Kültür Sanatları Alanı, Yöresel El Sanatları Alanı, Kent Görsel Arşivi ve Kent Hafıza Merkezi, Müzik Eğitim Alanı ve Seminer Odaları tahsis edildi. Bölge açısından değerli ve tescilli bir kültür varlığı olan Eski Askerlik Şubesi Restorasyonu Kültür Evi Kent Müzesi Projesi toplam bütçesi 886.656,62 TL olup, bu tutarın yüzde 75’i olan 664.992,47 TL Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildi. Geriye kalan yüzde 25 tutarındaki harcamalar Mecitözü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: