ANKARA (ANKA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, polis teşkilatının köklü bir teşkilat olarak üstüne düşen görevi büyük bir titizlikle ve fedakarlıkla yerine getirdiğini ifade etti.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle gündemdışı konuştu. Polislerin ülkenin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını dahi verdiğini kaydeden Türkkan, polislerin hizmetlerinin karşılığını alamadığı gibi, iktidar tarafından yıllardır boş vaatlerle kandırıldığını, özlük haklarının düzeltileceği vaadinin verildiğini ancak bunun yapılmadığını iddia etti.
Yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Gündemdışı konuşmaların ardından ön sıralara doğru gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti'nin, çözüm sürecine yönelik Meclis araştırması açılmasına ilişkin grup önerisinin dünkü görüşmelerinde yaşanan tartışmayla ilgili ısrarla söz istedi. Genç'e söz vermeyen TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Söylediklerinize dikkat edin, tazminatı ödersiniz" uyarısında bulundu. Yakut, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün Real Madrid'i 3-2 yenmesine rağmen kupadan elenen Galatasaray ile ilgili olarak "Bize buruk bir sevinç yaşatan Galatasaray'ı tebrik ediyoruz" dedi.
AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, polislerin daha çözülmesi gereken sorunları olduğunu, ancak tazminatlarında düzenlemeler yapıldığını, ek ödemeler getirildiğini ve emniyet mensuplarının askerlikten muafiyetinin sağlandığını söyledi.
MHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için emniyet mensuplarının sorunlarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmesi önerisi getirdi. CHP de Romanlar'ın sorunlarının araştırılmasına ilişkin grup önerisini genel kurula getirdi. Yapılan oylamada her iki grubun da önerisi kabul edilmedi.
Ardından TBMM Genel Kurulu, 4. Yargı Paketi olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Tasarıyı görüşmeye başladı.