Meclis Araştırma Komisyonu Soma'da

MANİSA (AA) - Soma'da meydana gelen facianın ardından kurulan Meclis araştırma komisyonu üyelerinin madenci yakınlarını ziyareti sürüyor. 

"Hayallerimi onunla gömdüm" Verilen manevi destek için komisyon üyelerine teşekkür eden Berna Yılmaz da duygulandığı konuşmasında eşinin 35 yaşında vefat ettiğini, kendisinin de 29 yaşında olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayallerimi umutlarımı her şeyimi, eşimin kefeninin içine koydum, toprağın altına gömdüm. Bütün her şeyimiz gitti. Şu an bana ne kadar para verirse versinler, ben bir daha kızımın babasıyla oynadığı anı göremeyeceğim. Eşimin benim yanımda olduğunu göremeyeceğim. Hep yanımızda ama bedenen değil, ruhen... Keşke hep bedenen de yanımızda olabilseydi." Faciaya ihmallerin sebep olduğunu savunan Berna Yılmaz, "Denetlenselerdi, gerçekten uzman kişiler tarafından bilirkişiler tarafından bilinçli kişiler denetleseydi" dedi. Yılmaz, eşinin kazadan 1 hafta önce başka bir şirketle iş görüşmesi yaptığını belirterek, eşinin madende kullandığı bareti komisyon üyelerine göstererek, çalışma şartlarının çok iyi olmadığının baretteki darbelerden belli olduğunu söyledi. Suçluların cezalarını çekmesini istediğini kaydeden Yılmaz, "Göstermelik adalet olmasını istemiyorum. Aftan yararlanarak hızlı bir şekilde sadece basını susturup, "suçlular da cezasını çekiyor" deyip, dışarı çıkartılmalarını istemiyorum. Suçlular gerçek anlamda cezalarını çeksinler. Bizin evimize ateş düştü, onların da evine ateş düşsün. Onların da çocukları yetim kalsın. Bunu söylerken çok üzülüyorum ama biz bunların hiçbirini hak etmedik." Komisyon üyeleri son olarak da maden faciasında yaşamını yitiren İlyas Yıldırım'ın evini ziyaret ederek eşi ve çocukları ile görüştü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: