Meclis Başkanı Çiçek Anayasa Çalışmalarıyla İlgili Konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı sempozyumda yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu....

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı sempozyumda yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu. Çiçek, yeni anayasanın sıfır sorunlu bir Türkiye anlamına gelmeyeceğini ifade söyledi.

Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Yeni Anayasa'ya Doğru" konulu sempozyuma TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşma yapan Çiçek, "Anayasanın içeriğinde neler olacak neler olması lazım şu ana kadar biz komisyondaki arkadaşların hiçbirisi ben de dahil içeriğiyle ilgili bir şey söylemedik. Aksi takdirde zaten biz belli işleri kafaya koymuş usul kabilinden soruluyor gibi bir algılama bizim yaptığımız işe gölge düşürürdü. Biz dedik ki anaya vatandaşın devletin beklentileri neyi beklediğini sen söyle, biz neticede lokantada hizmet eden insanlarız. Ne sipariş vereceğini söyle ki ben onu hazırlamaya çalışayım. Yoksa öbür türlüsünde bugüne kadar yapılanların bir benzerini yapmış olurduk, onu doğru bulmadık zaten. Onu doğru bulmadığımız için bu yöntem tercih edildi bu yöntem de kabul görüldü. Doğrusunu isterseniz belki de ilk defa çok önemli konularla ilgili vatandaşın ortalama olarak görüşünü almaya çalıştık" dedi.

Reklam
Reklam

Talepler konusunda iller arasında ciddi paralellik olduğuna dikkat çeken Çiçek, "Diyarbakır'da ortaya çıkan taleplerle Edirne'de Antalya'da Samsun'da Trabzon'da çıkan talepler arasında ciddi paralellik var. Çok küçük yüzdelerle birbirinden farklı. Dolayısıyla böylesine bir altta bir görüş paralelliği uzlaşısı olduğu toplumda yeni bir anayasa yapmanın zamanıdır diye düşünüyorum. Bu yeni anayasayı yaparken halkın taleplerini önceliklerini sizlerin akademik çevrelerin sivil toplum kuruluşlarının elbette meclisteki partilerimiz ortak noktalarını bulmak suretiyle en mükemmelini yapamayız. Ama bugünkünden çok daha iyi en azından bizim diyebileceğimiz bizim tarafımızdan yapılan bir anayasayı ortaya çıkarma imkanını buluruz. Yeni bir anayasa sıfır sorunlu bir Türkiye anlamına gelmeyecektir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz