Meclis Başkanı Çiçek: Kim Ne Biliyorsa, Yargı Makamlarına Iletsin

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı ile ilgili tartışmalar hakkında, “Zaman zaman...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı ile ilgili tartışmalar hakkında, “Zaman zaman görüyoruz. ‘Ben bu olayı biliyorum ama açıklamam, filanca olayın faillerin biliyorum ama söyleyemem’. O zaman kamuoyuna neden açıklıyorsunuz da vatandaşın kafasını karıştırıyorsunuz. Kim ne biliyorsa, yargı makamlarına bunları söylemeli ki, bu iş nedir ne değildir sonlandıralım. Aksi halde her sene toplumu bu konuda yoruyoruz.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Yargıya intikal eden konularda bir açıklama yapmadığını söyleyen Çiçek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı ile ilgili, “Her gün değişik açıklamalar geliyor. Bunu bir dayanak konusu yapmak yerine; o konu ile ilgili madem yargılama süreci devam ediyor; kimin elinde ne belge varsa, düşünce varsa bunu soruşturma yapan makamlara iletsinler.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu konunun her gün gündemde tutulmaktan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Çiçek, “Bir kısım insanların da ruhunu incitiyoruz. Kim ne biliyorsa… Zaman zaman görüyoruz. ‘Ben bu olayı biliyorum ama açıklamam, filanca olayın faillerin biliyorum ama söylemem’. O zaman kamuoyuna neden açıklıyorsunuz da vatandaşın kafasını karıştırıyorsunuz. Kim ne biliyorsa yargı makamlarına bunları söylemeli ki, bu iş nedir ne değildir sonlandıralım. Aksi halde her sene toplumu bu konuda yoruyoruz.” şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIKLAR BAŞLI BAŞINA ZOR BİR OLAY

Bir soru üzerine dokunulmazlıkların başlı başına zor bir olay olduğunu ifade eden Çiçek, “Onun için Anayasa ve iç tüzükte bazı keskin kurallar konmuştur. Milletvekilleri olarak bize düşen de, toplum önünde görev yapıyoruz. Kuralı ihlal eden bizler olmamalıyız. Karar vericilerin işlerini zorlaştıracak insanlar olmamalıyız. Toplum bizi yanlış anlamamalı, yanlış şeylerde de bulunmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz