Meclis Başkanı Çiçek: Milletimizin Görmek Istediği Bir Tablo Vardı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan’da, günün ruhuna uygun kutlamalar yapıldığını belirterek, "Siyasi atmosfer de...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan’da, günün ruhuna uygun kutlamalar yapıldığını belirterek, "Siyasi atmosfer de iyiydi. Verilen mesajlar, zannediyorum milletimizin görmek istediği bir tablo vardı." dedi.

Cemil Çiçek, Meclis kreşi 5 yaş çocuk grubunun folklör gösterisini izledi. TBMM Tören Salonu'nda yapılan gösteride, miniklerin gösterileri büyük beğeni topladı. Kafkas oyunlarında, bir çocuk cebinden çıkardığı Türk bayrağını, önce seyircilere gösterdi ardından ön sırada oturan Meclis Başkanı Çiçek’e verdi. Bayrağı alan Meclis Başkanı Çiçek, çocuğu yanaklarından öptü. Tören sonunda kreş öğrencileri, Türkiye haritası şeklindeki yapbozu Meclis Başkanı’na sundu. Çiçek de merdivenlere oturarak çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

"METEOROLOJİK İKLİM ÇOK GÜZELDİ"

Öte yandan Çiçek, törende yaptığı konuşmada etkinlikte emeği geçenleri tebrik etti. Çiçek, "Bu defa bayramı biraz farklı kutladık gibi geliyor bana. Meteorolojik iklim çok güzeldi. Her taraf güneşliydi. Türkiye’nin her tarafından 81 ilimizde, ilçelerimizde, çocuklarımız öğretmenlerimiz tüm vatandaşlarımız coşkuyla bir bahar havası içerisinde 23 Nisan’ın ruhuna uygun bayramı kutladılar. Siyasi atmosfer de iyiydi. Verilen mesajlar zannediyorum milletimizin görmek istediği bir tablo vardı, dünden itibaren. Geleceğe güvenle bakmamız için çok sebep var. Bu çocukları gördükçe, bu milletin geleceğinden hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu çocuklarımız bizim ümidimiz, geleceğimiz; bütün mesele bunları iyi yetiştirebilmektir. Bu ülkedeki her çocuk altından daha kıymetli. Onları ailesine karşı, milletine karşı, devletine karşı ve tüm insanlığa karşı sorumluluk duygusu içinde yetiştirebilirsek, bu millete mensup olmaktan dolayı iftihar duyan kendi kültürü ile kendi geçmişi ile barışık nesiller olarak yetiştirebilirsek zannediyorum dünyanın en önde gelen ülkesi olmamamız için hiçbir engel yok. Yeter ki bunlara barışın, özgürlüğün, demokrasinin ve cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışalım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: