Meclis Başkanı Çiçek'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler (2)

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Françis Ricciardone’nin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Bir ülkenin büyükelçilerinin...

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Françis Ricciardone’nin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Bir ülkenin büyükelçilerinin faaliyet alanları da sınırlıdır, konuşacağı konular da sınırlıdır. Bu kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Ankara’da bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu olan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, gündemle ilgili soruları yanıtladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Françis Ricciardone’nin açıklamalarını ‘kabul edilemez’ şeklinde yorumlayan Çiçek, “Bir ülkenin büyükelçilerinin faaliyet alanları da sınırlıdır konuşacağı konular da sınırlıdır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Kendisi de bu konuyla ilgili üzüntü duyduğunu ifade etmiş, Dışişleri Bakanlığı konuyu gündeme getirdi. Türkiye adına verilmesi gereken cevap neyse, bu hassasiyet çerçevesinde konu gündeme gelmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

“BİZ YASAMA ORGANLARI OLARAK UZUN TUTUKLULUK SÜRESİ İSTEMİYORUZ”

Tutukluluk süreleriyle ilgili konuşan Çiçek, Türkiye’nin yargıyla ilgili düzenlemelerini çok net bir şekilde ortaya koyduğunu bunlardan bir tanesinin uzun tutukluluk süreleriyle ilgili olduğunu belirtti. Çiçek, “Eskiden tutukluluk için her hangi bir sınır yoktu. CMK’ya tutuklu süresiyle ilgili bir hüküm koyduk. 3. yargı paketinde yargının elini kolaylaştıracak düzenlemeler yaptık. Biz yasama organları olarak uzun tutukluluk süresi istemiyoruz. Yasama talebini ortaya koyar bundan ne anlayacağı yargının işidir” şeklinde konuştu.

Çiçek, “Geçmişte Yasama ve Yürütme tartışma konusuydu. Bugün Yargı tartışma söz konusu. Dört parti bugünkü sistemde değişiklik öneriyor. Bu çok önemli. Bu haliyle acaba Türkiye; yasama-yürütme dengesi tam oturmamış olarak yoluna nasıl devam edecek?” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: