Meclis bu hafta da fazla mesai yapacak

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta da fazla mesai yapılacak ve bazı önemli yasa tasarı ve teklifleri yasalaştırılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, yarın bazı girişimcilere holding adı altında gerçekleştirilen izinsiz halka arz yoluyla tasarruf sahiplerinin mağduriyetine yol açılmasının neden ve sonuçlarıyla, bu süreçte SPK'nın sorumluluğunun araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporu ele alınacak. Komisyon bu konuda yaklaşık 3 aydır çalışma yapıyordu. Komisyonun tamamlanan raporu üzerinde yarın Genel Kurul'da görüşme yapılacak. Yarın ayrıca Genel Kurul'da, ihraç malı taşıyan nakliye araçlarının kullandığı motorine ÖTV ve KDV muafiyeti getiren yasa tasarısı kanunlaştırılacak. Çarşamba günü ise Genel Kurul gündeminde TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak inşaatlarla ilgili harç ve tarifelerin en az tutar üzerinden alınmasını öngören yasa teklifi bulunuyor. Aynı gün Genel Kurul'da, İstanbul Boğazı'na denizaltından karayolu tüp geçit yapılması veya yaptırılması görevinin Ulaştırma Bakanlığı'na verilmesini öngören teklif de ele alınacak. Genel Kurul'un Perşembe günkü gündeminde ise daha önce yapılan kadın memurlara doğum izniyle ilgili düzenlemenin TSK'da çalışan personele de uygulanmasını öngören tasarıyla GATA Yasası'nda değişiklik öngören tasarısı ele alınacak.

Reklam
Reklam

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bu hafta içinde Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye bir madde eklenmesine ilişkin yasa tasarını görüşecek. Tasarıyla, Başbakanlık, DPT, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Atatürk Kültür, Dil, ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, SSK, TİKA ile TOKİ'de özel hükümler uyarınca çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmelerini öngörüyor.