Meclis Heyeti Koruyucu Aile Dramını Almanya'da Inceleyecek

Avrupa ülkelerinde çeşitli nedenlerle el konularak bakımevine ve koruyucu ailelere yerleştirilen çocukların dramı sürüyor. Cihan...

Avrupa ülkelerinde çeşitli nedenlerle el konularak bakımevine ve koruyucu ailelere yerleştirilen çocukların dramı sürüyor. Cihan Haber Ajansı'na konuşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün söz konusu ülkelerde geniş çaplı bir araştırma başlattıklarını söyledi. Üstün, komisyona konu ilgili çok sayıda şikayet dilekçesi gönderildiğini ifade etti.

Hiçbir ülkenin içişlerine karışma gibi bir amaçlarının olmadığını söyleyen Başkan Üstün konunun sadece insani boyutu ile ilgili olduklarını ifade etti. Üstün "Dilekçeler çoğalınca biz bu konuyu gündemimize aldık. Son zamanlarda hem Avrupa basınında hem Türkiye kamuoyunda bu konu sıkça gündeme gelmişti. O bakımdan biz komisyon olarak öncelikle bir izleme dosyası açtık. Bu ülkelerin hukuki yapılarını, uygulamalarını ve kurumlarını inceleyerek bilgi sahibi olduk." dedi.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki aylarda Avrupa ülkelerine giderek meseleyi yerinde inceleyeceklerini ifade eden Ayhan Sefer Üstün, ilgili ve yetkililerle görüştükten sonra kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti. Üstün, Neonazi cinayetlerinin 17 Nisan'da Münih'te yapılacak ilk duruşmasını izledikten sonra ailelerinden koparılan Türk kökenli çocukların Almanya'daki durumunu da inceleyeceklerini ifade etti. Heyet daha sonra koruyucu ailelere verilen Türk kökenli çocuk vaka sayısının oldukça yüksek olduğu ülkelerin başında gelen Hollanda ve Belçika'da da incelemeleri yapacak.

Velayet hakkının anne ile çocuk arasında kopmaz bir bağ olduğunu vurgulayan Üstün, "Çok basit bir takım idari karar ile Türk çocuklar ailelerinin ellerinden alınıyor. Bu çocuklar ailelerinden illa ki alınacak ise mahkeme kararı ile sabit olması lazım." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: