Meclis İçtüzüğü için değişiklik taslağı hazır

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis İçtüzüğü için hazırladığı değişiklik taslağı, siyasi parti grupları tarafından inceleniyor.

AK Parti, Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP ise Grup Başkanvekili Ali Topuz başkanlığında komisyon oluşturdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Ergin başkanlığında oluşturulan komisyonunun taslağı inceleyeceğini, ayrıca konuyu partinin yetkili organlarında da ele alacaklarını söyledi.

TBMM Başkanı Arınç'ın İçtüzük değişikliğinin "yılın ilk yarısında" çıkarılmasından yana olduğuna işaret eden Fatsa, kendilerinin de Meclis tatile girmeden çıkarmaktan yana olduklarını kaydetti. Fatsa, "İçtüzük değişikliği, Başkan'dan geldiği gibi mi çıkar bilemiyorum. Mutlaka bizim de muhalefetin de farklı önerileri olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İçtüzük konusunda milletvekillerinin de değişiklik teklifleri olduğunu, yapacakları çalışmalarda bunları da değerlendireceklerini anlatan Fatsa, 1 ay içinde çalışmanın sonuçlanabileceğini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, komisyon olarak ilk toplantıyı bu hafta içinde yapacaklarını söyledi.

"İçtüzük, bizim de önem verdiğimiz bir konu..." diyen Topuz, değişikliğin hem Meclis'te grubu olan, hem de olmayan partilerin mutabakatıyla çıkarılması gerektiğini söyledi.