Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün:

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Eğer...

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Eğer muhalefet seçimden kaçmaz ise erken seçim olacak” dedi.

Sakarya'da yayın yapan internet sitelerinin ortak düzenlediği canlı yayın programına katılan Üstün, yerel seçimlerin öne alınabilmesi için muhalefetin kaçmaması gerektiğini ve seçimlerde şu an görevde olan AK Partili Belediye Başkanlarının bazılarında değişim olabileceğini söyledi.

Muhalefetin destek vermesi durumunda seçimlerin 2013 yılının Ekim ayında yapılacağını belirten Üstün, şöyle konuştu:“Eğer muhalefet seçimden kaçmazsa yerel seçimler 2013 yılının Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek. Bizim bunu yapabilmemiz için muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. Çünkü, Anayasa değişikliği lazım. Anayasa’da yerel seçimler 5 yılda bir yapılır diyor. Senin bunu 6 ay önde çekebilmen için Anayasa değişikliği yapman lazım. Anayasa değişikliğini ben tek başına yapamıyorum şu an. MHP eğer evet derse bu yetiyor. Muhalefet erken seçimden kaçmaz ise seçimler 2013 yılının sonbaharındadır. Ekim sonu veya Kasım başı olur. O zaman demek ki seçimlere bir yıl kalmış demektir. Daha şimdiden bunun çalışmasını yürütüyoruz. Zaman zaman anketler ya da başka çalışmalar yapılıyor. Anketlerimiz genel merkezde değerlendiriliyor. Tek tek şu şudur bu budur demek olmaz. Ama AK Parti'nin oyu her zaman yüzde 50’nin üzerinde”

Reklam
Reklam

Milletvekili Üstün, yerel seçimlerde şu an görevde olan belediye başkanlarından değişim olup olmayacağı hakkında sorulan bir soruya da şöyle karşılık verdi: “Değişim bu işin doğasında vardır. Eğer değişim olmasaydı milletvekillerimizin tamamı şimdi burada olurlardı. Demek ki bir değişim olmuş. Mecliste bizim 2002 yılında beraber başladığımız arkadaşlarımızdan 70 kişi kaldık. O sebeple değişim olmasın dersek bu işin tabiatına aykırı konuşmuş oluruz. Kimse alınmasın gücenmesin bu seçimlerde de değişim olacak.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: