Meclis Önünde İşçi Eylemi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edilen Toplu...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edilen Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto eylemi yaparak, "Barajsız, yasaksız sendikal güvence" istedi.

DİSK üyesi bir grup, Meclis Dikmen Kapısı'nda Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto etti. "Yasaksız, barajsız sendikalar yasası" dövizleri taşıyan DİSK'liler, "İş, ekmek yoksa barış da yok" sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, "Bir sosyal sınıfın başka bir sosyal sınıf üzerindeki hakimiyetini tesis etmektir ve Anayasal bir suçtur. Ve bir hukuk cinayetidir. Sermayeyle kolkola giren TBMM Anayasa'yı ihlal etmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

"Barajsız, yasaksız sendikal hakların güvence altına alındığı bir yasa istiyoruz" diye konuşan Ekici, bu yasayı onaylayan, destekleyenlerin demokrasi ve emek düşmanlığı yaptığını iddia etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz