Meclis önünde öğrenci eylemi

ANKARA (İHA) - Ankara NATO Karşıtı Gençlik Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde İstanbul'da yapılacak olan NATO zirvesini protesto etti.

TBMM'nin Dikmen kapısında toplanan ve kendilerini Ankara NATO Karşıtı Gençlik Platformu olarak nitelendiren bir grup öğrenci, "İstanbul'u NATO'ya dar edeceğiz" şeklinde bir pankart açarak 'Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın' , 'Gün gelecek devran dönecek ABD halklara hesap verecek' gibi sloganlar attılar. Grup adına yapılan açıklamada, NATO'nun AK Parti hükümetinin ve TBMM'nin serdiği kırmızı halılara basarak dünya halklarının kanını dökmenin planını yapmak için Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Bush'un Türkiye'ye gelişinde Meclis'te konuşturulmasının planlandığı belirtilerek "Biz bu Meclis'i tanıyoruz. Dün ABD'nin emriyle Irak'a asker göndererek Ortadoğu'daki katliama ortak olmaya çalışan, çıkardığı kölelik yasalarıyla işçi ve emekçileri cendereye alan, bugün Ceza İnfaz Yasası ile cezaevlerindeki devrimci tutsakları kimliksizleştirme ve kişiliksizleştirmeye çalışan yine bu Meclis'tir. Çünkü bu Meclis NATO'cudur, katliamcıdır" denildi. Açıklama şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bizler 26 Haziran'da Meclis'te konuşma yapmayı planlayan Bush'u 68 ruhu ile engelleyeceğiz. 28-29 Haziran'da da İstanbul'u emperyalistlere ve uşaklarına dar edeceğiz." Basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.