Meclis, Şiddet Gören Kadınları İnceleyecek

İl Genel Meclisi Samsun’da şiddet gören kadınların Samsun geneli ve ilçeler bazındaki sayısını inceleyecek.Samsun İl...

İl Genel Meclisi Samsun’da şiddet gören kadınların Samsun geneli ve ilçeler bazındaki sayısını inceleyecek.

Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi mayıs ayı 4. birleşiminde Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu tarafından hazırlanan raporda Samsun’da şiddet gören kadınların Samsun geneli ve ilçeler bazındaki sayısını inceleyecek. Komisyon raporunu okuyan İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Hüseyin Esen, kadınlara yönelik şiddetin kentli, köylü, eğitimli, eğitimsiz, varlıklı, yoksul, genç, yaşlı, ev kadını, çalışan kadın farkı olmaksızın yaşadıkları sorunun ortak olduğunu belirtti. Kadınların kendi yakınları tarafından dayak, tecavüz, işkence, öldürme gibi fiillere maruz kaldığının altını çizen Esen, “Bu tür şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanun’u 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

“10 BİN KADIN ŞİDDET GÖRDÜ”

Kanunun temel amacından bahseden Esen, “Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bu çerçevede Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri açılması ve kadına yönelik şiddetle ilgili tek birimden hizmet yürütülmesi ana amacıyla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bünyesinde il müdürlüklerine bağlı olarak açılması hedeflenmiştir. Şiddet ve şiddetle mücadele multidisipliner bir yaklaşım gerektirmekte olup, şiddete maruz kalanların ihtiyaç duydukları farklı hizmetlere tek kapıdan ulaşabilmelerini amacıyla kurulan KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) aile içi şiddetle mücadele için eğitim ve sağlık sektörünün, kolluk kuvvetlerinin, adalet sisteminin, sosyal hizmetlerin, belediyelerin, baroların, üniversitelerin ve kadın alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının ortak çabası gerekmektedir. Türkiye’de 2012 yılında 33 bin kadın şiddet görmüş, 2013 yılının ilk 3 ayında da 10 bin kadınımız şiddet görmüştür” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BAŞVURUDA BULUNAN ERKEKLER DE VAR”

Samsun KOZA ŞÖNİM çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun KOZA ŞÖNİM Müdürü Tuğba Talay, “Son dönemde merkezimize şiddet görmesi nedeniyle de başvuruda bulunan erkekler de var. Yaralama ve ciddi boyutta şiddet mağduru olan erkekler de bulunmakta. Bunu cinsiyet ayrımı ve şiddet ayrımı yapmadan ele alıp çözmeye çalışıyoruz. Maalesef böyle bir sonuçta artık görülüyor. Ama ağırlık kadın ve çocuk vakalarındadır. KOZA’nın anlamı ‘her kadın kendi kanatlarıyla uçuncaya kadar onu koruyacağız’ anlamına geliyor. KOZA’nın tanımı korumak ve korunaklı bir ortam sağlamaktır. Biz kadınlardan daha çok erkeklere ulaşmaya çalışıyoruz. Biz bugüne kadar fazla bilgi ile kadını donattığımızda ev içersinde huzursuzluk ve hak arama ile ilgili yanlış mücadelelerle başlayan gerginlikler oluyor. Onun için erkekleri de eğitme ve bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yürüttük” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: