Meclise Arsa Şoku

Muğla İl Özel İdare’sinin gayrimenkullerinin araştırılması için kurulan komisyon, idareye ait tüm gayrimenkulleri ortaya çıkarırken,...

Muğla İl Özel İdare’sinin gayrimenkullerinin araştırılması için kurulan komisyon, idareye ait tüm gayrimenkulleri ortaya çıkarırken, 1970 yılında İstanbul Vatan Caddesi üzerinde 525 metrekare arsası olduğu ortaya çıktı.

Muğla İl Genel Meclisinde arsanın nasıl değerlendirileceği gündeme gelirken, iki defa satış kararı alındı. İki satış kararında da beklenen ilgiyi görmeyen arsanın satışı yapılamadı. Meclis tekrar satış için karar almaya hazırlanırken, İstanbul’daki Muğlalılar Derneği İl Genel Meclisi’nin toplantısına katıldı ve arsa ile ilgili proje sundu.

Reklam
Reklam

ARSA ÜZERİNDE “ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASI” ŞERHİ VAR

Muğla İl Genel Meclisi toplantısına katılan İstanbul Muğlalılar Derneği Başkanı İlker Gören ve önceki dönem Başkanı Serter Karadamar, İstanbul Vatan Caddesi üzerindeki arsaya 167 kişilik kız öğrenci yurdu yapımı için projeleri bulunduğunu belirterek proje hakkında bilgi verdiler. İstanbul’un en değerli semtindeki arsanın değerinin milyon değerinde olduğu öğrenilirken, İstanbul Muğlalılar Derneği önceki dönem başkanı Serter Karadamar’ın sunumunda arsa ile ilgili bilinmeyen gerçek de ortaya çıktı. Arsanın İstanbul Belediye Encümeni tarafından 18 Mayıs 1970 tarihinde Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devrinin yapıldığı, devri esnasında da sadece ‘Öğrenci Yurdu Yapılması’ şerhinin konulduğu ortaya çıktı.

175 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

İstanbul Muğlalılar Derneği Başkanı İlker Gören, İstanbul’da okuyan öğrencilerin en büyük sorununun yurt sorunu olduğunu belirterek, “Özellikle kız öğrenciler barınma sorunu yaşıyor. Bu sorunu çözmek için her yıl düzenlediğimiz geleneksel Muğlalılar Gecesinde Muğla’mızın 6 milletvekilini Vatan Caddesi üzerindeki arsa ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık. Hepsi de kız öğrenci yurdu yapılması yönünde fikir birliğine vardı. İl Özel İdaresi’ne ait bu arsanın tahsisinin tarafımıza yapılması durumunda kız öğrenci yurdu yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Muğlalılar Derneği önceki dönem Başkanı Mimar Serter Karadamar, arsa üzerine yapılacak proje hakkında bilgi verirken, “Arsa 1970 yılında İstanbul Belediyesi Encümeni tarafından öğrenci yurdu yapılması şartı ile Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Dernek olarak bu arsa ile ilgili yaptığımız araştırmada öğrenci yurdunun haricinde hiçbir şekilde satılamaz ve başka alanlarda kullanılamaz. Hazırladığımız projede bodrum+zemin+3 kat olarak öğrenci yurdu yapmak istiyoruz. Ana binanın yanını da yemekhane yapılacak. Arsanın tahsisi öğrenci yurdu yapılması şartı ile derneğimize yapılırsa, idareden bir kuruş talep etmeden kız öğrenci yurdunu yapmak istiyoruz. 176 öğrenci kapasiteli yurt ile ilgili olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu ile görüşmeler yaptık. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile yapılan görüşmede, yurtta yüzde 50 Muğlalı öğrenci kalabileceğini bunun yanında Türkiye’deki tüm yurtlarda da yüzde 5 Muğlalı öğrenci kontenjanı sağlıyor. Karar Muğla İl Genel Meclisi’nin” dedi.

Muğla İl Genel Meclisi üyeleri, arsa üzerindeki şerhten bilgilerinin bulunmadığını, Muğlalılar Derneği’nin talebinin de önümüzdeki aylarda yapılacak meclis toplantısında karara bağlanacağını açıkladılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: