Meclis’e “tam gün mektupları” eylemi

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının Tam Gün yasa tasarısıyla ilgili taleplerini mektupla Meclis’e ve Sağlık Bakanlığı’na göndermeye başladıklarını açıkladı.

Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, sendika tarafından hazırlanarak yurt genelinde sağlıkçılar tarafından imzalanan mektupta, Tam Gün yasa tasarısındaki adaletsizliklerin giderilmesi ve çalışanların haklarının genişletilmesinin istendiğinı bildirdi.

Mektupta, kamuda sağlık çalışanlarının şiddet, adaletsizlikler ve olumsuz çalışma şartları altında tüm zorluklara rağmen görev yaptığı belirtilerek, özverili çalışma karşısında mali ve özlük haklarında yeterince iyileştirme yapılmamasının çalışanları olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Sorunların çözümü, kaliteli sağlık hizmeti ve yeni kazanımlar için Tam gün yasa tasarısının bir fırsat olarak ifade edildiği mektupta, tabipler ve diğer sağlık personelleri arasındaki döner sermaye adaletsizliğinin giderilmesi, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, tüm sağlık çalışanlarına tam gün tazminatı ödenmesi ve nöbet ücretlerinin yaygınlaştırılmasının ve radyoloji çalışanlarının mesai saatlerinin yükseltilmesinden de vazgeçilmesinin talep edildiği kaydedildi.

Kahveci, TBMM’den destek istemek amacıyla mektupların Sağlık Bakanı’na, Grup Başkan vekillerine, ve milletvekillerine tüm yurttan faks ve posta yoluyla gönderilmeye başlandığını belirterek, “Yasa tasarısı bu haliyle eksiklikler ve adaletsizliklerle doludur. Biz yamalı ve sorunlu bir tam gün yasası yerine doğru düzgün, çalışanların hakkını koruyan ve genişleten bir yasa talep ediyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemize de Tüm Türkiye’de ki sağlık çalışanlarının mektup eylemimize destek vererek katkı sağlamasını istiyoruz. Mektuplarımızla Tam günden beklentilerimizi bir kez daha Meclis’e aktaralım. Sendika olarak Mecliste görüşmelerde bulunup isteklerimiz yerine getirilmesi için tüm gücümüzle uğraşacağız” dedi.

Reklam
Reklam

ANKA