Meclisin önünde “kanlı kefen” giyecekler!

Şefkat-Der sığınma evinde kalan, hayati yönden risk altında olan şiddet mağduru kadınlar, bugün resmi açılış oturumundan bir saat önce TBMM önünde “kanlı kefen” giyip protestoda bulunacaklar.

Şefkat-Der’den yapılan açıklamada, TBMM açılışında dernek sığınma evinde kalan, hayati yönden risk altında bulunan şiddet mağduru kadınların Meclisin ilk gündem maddesinin kadın cinayetlerini önlemek kadın ve çocukların siddetten, taciz ve tecavüzden korunması olmasını istedikleri bildirildi.

İlgili yasaların acilen çıkarılması için kadın cinayetlerini sembolize eden “kanlı kefen” giyileceğini ve 14.00 itibarıyla Meclis önünde olacaklarını belirten kadınlar bununla ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na bir de dilekçe vereceklerini kaydettiler. Kadınlar oturum başlamadan önce ve başladıktan sonra iki basın açıklaması yapacaklarını bildirirken şöyle dediler:

Reklam
Reklam

-"MİLLETVEKİLLERİ UZUNCA TATİL YAPTI AMA KADIN KATİLLERİ YAPMADI!"-

“TBMM'nin yeni yasama döneminin açılışında, şiddet mağduru kadınlar olarak bizlerin de bulunmasının özel bir anlamı olduğunu düşünüyoruz. TBMM, zaten kadın ve çocukların şiddetten korunması ile ilgili taslak olarak hazırlanan yasayı çıkarmakta çok gecikmişti ve bu gecikmeden dolayı, maalesef kadın cinayetleri hız kesmeden devam etti. Daha önceki yasama dönemi sonunda hazırlanan Taslak yasa tam olarak yeterli olmadığı halde, eğer yine de kanunlaşsaydı, birçok kadın cinayeti önlenmiş olacaktı. Bunun daha da gecikmesine engel olmak istiyoruz. Sn. Milletvekillerimiz uzunca süre tatil yaptı ama kadın katilleri bir gün bile tatil yapmadı! Kadınlar göz göre göre katledildi!”

ANKA