Meclisin Tatile Girmesiyle Milletvekilleri Ziyaretlerini Hızlandırdı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti...

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ile birlikte köy ziyareti gerçekleştirdi. Çelik ziyaretleri sırasında vatandaşları yeni Hal Yasası hakkında bilgilendirdi.

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak köy ziyaretlerine devam ediyor. İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın son yaptığı köy ziyaretlerine Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik eşlik etti. İlçe Başkanı Mustafa Ak’a Başkan Yardımcıları Metin Kurtuluş, Fahrettin Örkmez, Ali Güney ve Celal Buluş eşlik ederken İlçe yönetim kurulundan ise Ersin Kaçar, Kadir Aytaş ve Hasan Karagüzel’in katılımıyla gerçekleşti.

Reklam
Reklam

İlk olarak Kayrancık Köyü’nü ziyaret eden Başkan Ak ve Vekil Çelik’i köy Muhtarı Fikri Çalkan karşıladı. Muhtar Fikri Çalkan’dan AK Partilileri köy hakkında bilgilendirirken yaşadıkları sıkıntıları da aktardı.

Muhtar Çalkan, SASKİ’nin içme suyu çalışmalarından dolayı yollarının bozulduğunu ve bozulan yollarının yapılmasını istedi. İlçe Başkanı Mustafa Ak, “Yollarınızın bozuk olduğunu gelirken gördük. Fakat devam eden bir içme suyu, alt yapı çalışması var. Çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte asfalt çalışmalarının en kısa süre içerisinde yapılacaktır” dedi.

Kayrancık ziyaretinin ardından AK Parti heyeti Salmanlı köyüne geçti. Salmanlı Köy Muhtarı Emin Yalman ve köy halkının yoğun ilgiyle karşıladığı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve Milletvekili Hasan Ali Çelik köy halkı ile sohbet ederek sorunları dinledi.

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve Milletvekili Hasan Ali Çelik’in Kayrancık ve Salmanlı ziyaretleri sırasında yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı yollarının bozulduğunu belirten köy halkına Vekil Çelik ve Başkan Ak en kısa sürede sorunlarının çözüleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar hal yasası konusunda sorular yöneltince Vekil Çelik konu hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Vekil Çelik yeni Hal Yasası hakkında şunları belirtti: “Hal Yasası yürürlüktedir. Köylülerimizin bir kaçı bir araya gelerek büyük firmalara direkt olarak ürünlerini verebilir. Bu yasa öncesinde tarımla uğraşan vatandaşımız mahsulünü satmak için hal’e götürmek ya da yüzde 15 vergi ödemek durumunda kalıyordu. Biz tarımla uğraşan çiftçimizin, vatandaşımızın mağdur olmaması için bu yasayla vergiyi yüzde 2’ye indirdik. Bu vergi oranı hal içi yüzde 1’dir. Bu yasayla birlikte artık Hal’e mal veren çiftçimizin mağdur olmaması için bazı standartlar getirdik. Eskisi gibi çiftçimize ‘10 ton mal verip senin 3 tonun bozuldu’ denmeyecek. Hallerde soğuk hava depolarını ve belirli standartlarda ürün saklama yerleri olacak. Sonuçta emek verilen bir süreç, üreticinin mağduriyeti kalkacak.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: