Meclis'te 301 haftası

ANKARA (ANKA) -Türk Ceza Kanunu'nun 301'nci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi, bir haftalık aranın ardından yeniden Meclis'in gündemini oluşturacak. Geçen hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görüşmeleri bu haftaya kalan 301'le ilgili teklif bu hafta Meclis Genel Kurulu'nun gündemini oluşturacak. Meclis'te bu hafta MHP'nin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında verdiği gensoru önergesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Meclis yoğun bir haftaya daha hazırlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle geçen haftayı törenlerle geçiren TBMM'nin bu haftaki en önemli gündem maddesi ise TCK'nın 301'nci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi olacak. Önceki hafta Meclis Adalet Komisyonu'nda AKP'nin verdiği önergeyle değiştirilerek kabul edilen 301'nci madde nedeniyle Genel Kurul'un iktidar ve muhalefet arasında sert tartışmaların yaşanması bekleniyor. Meclis Adalet Komisyonu'nda yapılan değişiklikle 301'nci maddede yer alan "Cumhurbaşkanına kovuşturma yetkisi" Adalet Bakanlığı'na verilmiş, kovuşturma ifadesi ise soruşturma olarak değiştirilmişti. Meclis Genel Kurulu'nun ise bu hafta fazla mesai yapması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Meclis Genel Kurulu'nun bir başka önemli gündem maddesinin de MHP'nin gensoru önergesi olması bekleniyor. MHP, gıda fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in görevini kötüye kullandığını öne sürerek gensoru önergesi vermişti. Genel Kurul'da gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelerin de yine tartışmalara sahne olması bekleniyor.

KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ

Meclis Genel Kurulu'nun yanı sıra bu hafta komisyonların gündemi de yoğun olacak. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 30 Nisan Çarşamba günü başarılı sporculara aylık bağlanması ve devlet unvanı verilmesini öngören kanun teklifi ele alınacak. Aynı gün toplanacak Milli Eğitim Komisyonu'nda ise Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu kurulmasını öngören kanun tasarısı görüşülecek. KİT Komisyonu da 29 Nisan Salı günü toplanarak Halkbank'ın hesaplarını görüşecek.