Mecliste Ak Parti - Mhp İttifakı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, bazı mahallelerin ‘afet riskli alan ilan edilmesi’ konusuna ilişkin teklife, Cumhuriyet...

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, bazı mahallelerin ‘afet riskli alan ilan edilmesi’ konusuna ilişkin teklife, Cumhuriyet Halk Partisi grubunun “Alanları büyütelim, konuyu tekrar görüşelim” diyerek sunduğu aykırı teklif, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) koalisyonuyla ret edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı 3. birleşimi, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Halil Tüm başkanlığında toplanan mecliste, gündeme ait 5 madde görüşüldü.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi’nin afet riskli alan ilan edilmesine ait komisyon kararıyla ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Esendemir, 1998 depreminden sonra Güney Adana bölgesinin depremde ağır hasar aldığını sonrasındaysa hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Afet riskli alanların komisyon raporunu ele alan Ak Partili Meclis Üyesi Abdullah Doğru da alınmış olan kararların uygulanabilirliğinin önem taşıdığını belirtti.

Konuşmaların ardından, Yüreğir ve Seyhan ilçesinden toplam 6 mahallenin afet riskli alan ilan edilmesine ait komisyon raporu görüşüldü. Görüşmelerde söz alan CHP’li İlker Mengü, söz konusu mahallelerin yetersiz olduğunu ifade ederek, alanların genişletilmesi ve konunun komisyonda tekrar görüşülmesi konusunda aykırı teklif sundu.

Yapılan oylamada, MHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla aykırı teklif ret edildi.

Oturumda, Yüreğir’e bağlı Sarıçam ve Özgür mahallelerinde taşkın riski taşıyan alanların riskli alan olarak belirlenmesi, Seyhan ilçesine bağlı Mirzaçelebi, Hürriyet, Mestanzade ve Döşeme mahallelerinin de afet riskli alan ilan edilmesine ait komisyon raporları oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: