Mecliste AKP ve MHP şaşkına döndü

Fen İşleri Müdürlüğü Ek Bütçesi görüşülmesi esnasında AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis üyeleri şaşkına döndü.

Aydın Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturumunda Fen İşleri Müdürlüğü Ek Bütçesi görüşülmesi esnasında AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis üyeleri şaşkına döndü.

Özlem Çerçioğlu başkanlığı’nda gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı’nda gündemin 7. maddesi olan Fen İşleri Müdürlüğü Ek Ödenek Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu tartışmalara neden olurken tartışmalarda AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri daha önce hangi maddeyi oyladıkları hususunda şaşkına döndüler.

Reklam
Reklam

Aydın Atatürk Kent Meydanı ve köylere altyapı hizmeti götürülmesi için Fen İşleri’ne 5 milyon TL ek ödenek bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Madde oylamaya sunulmadan önce MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cavit Tığ, MHP olarak bütün hizmetlerden yana olduklarını belirterek 4 Şubatta oylanan 56 köye hizmet götürme işini sadece temizlik olarak hatırladıklarını, ek ödenek bütçesinin kalem kalem belirlenmesi gerektiğini ve bunun üyelere bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Şuayip Yeğen de oylamayı sadece temizlik üzerine yaptıklarını kaydetti. Altyapı hizmetlerinin köye İl Özel İdaresi’nin götürmesini dile getiren Yeğen “Belediyenin kaynaklarını şu anda buralara aktarmamız Aydın’lı vatandaşlara haksızlık olacaktır. Özel İdare Jeotermalden elde ettiği gelirlerle kasasını doldurdu. Seçimlere kadar Özel İdare köylere hizmeti götürmelidir” diye konuştu.

Altyapı olarak geçirdik

Bunun üzerine Çerçioğlu, o gün yapılan oylama maddesini ve altında imzası bulunan üyeleri de söyleyerek oylamanın sadece temizlik olarak değil altyapı olarak da geçirdiklerini açıkladı. Muhtarların da ziyaretlerde hizmet için kendisine dilekte bulunduklarını ifade eden Çerçioğlu “Muhtarlarımız öncelikler bizlere böyle bir hizmeti geçirdiğimizden dolayı tüm herkese teşekkürlerini iletti. Ancak bu hizmet için belli bir ödenek de olması gerekiyor. Bu bütçeyi köylerimize parke, bordür taşı, asfalt çalışmaları, zemin iyileştirmelere gibi çalışmalarda kullanacağız” dedi.

Reklam
Reklam

MHP ikiye bölündü

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çakır konu hakkında hizmetin 56 köye değil tüm köylere götürülmesi gerektiğini ve ödeneğin 55 milyon TL’ye çıkarılmasını önerdi. Bunun üzerine MHP Grup Sözcüsü Cavit Tığ ile sözlü dialog içine giren Çakır daha sonra bu söyleminde vazgeçerek böyle bir maddeyi desteklemediğini belirtti.

Üyeler yaşanan tartışmaların ardından köylere hizmet götürülmesi için Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrılması planlanan 5 milyon TL Ek ödeneği oy çokluğu ile kabul etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: