Meclis'te Bütçe maratonu: Cumhurbaşkanlığı Bütçesi görüşülüyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri sürüyor. Komisyon toplantısında, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri sürüyor. Komisyon bugünkü toplantısında, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Partili Recai Berber başkanlığında, 2015 Mali Yılı bütçesini görüşmek üzere toplandı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı 2015 Yılı Bütçe sunumunu yapan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, konuşmasının büyük bir bölümünu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ayırdı. Kasırga, "10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın teveccühünü kazandığı seçimler, milletimiz ve devletimiz açısından yüz ağartıcı bir demokrasi tecrübesi olarak tarihe geçmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun yıllar boyunca farklı siyasi konumlarda millete hizmet etmiş ve bugün devletin en üst makamına halkın oylarıyla gelen bir devlet adamı olduğuna vurgu yapan kasırga şöyle dedi:

"11 yılı aşkın zamandır Başbakanlık görevini yürütürken, ülkemizin her alanda ilerlemesi için gayret gösteren Sayın Erdoğan, yurt dışında Türkiye'nin tarihine ve büyüklüğüne yakışır biçimde temsil edilmesinde önemli roller üstlenmiştir. Bundan sonra da devletin en yüce makamında aynı vazife şuuru ve ahlakıyla milletimize hizmet etmeye devam edecektir."

"YENİ YERLEŞKE"

Yeni Cumhurbaşkanlığı binası, Cumhurbaşkanlığı 2015 Mali Yılı bütçe sunumunda, "yeni yerleşke" olarak yer aldı. Genel Sekreter Kasırga, yeni cumhurbaşkanlığı binasından bahsederken, "Güvenlik bakımından mevcut son teknolojileri ile donatılan yeni yerleşke, çok uzun yıllar hizmet verebilecek bir biçimde hazırlanmıştır" diye konuştu.

Sayıştay ve kamu Denetçiliği sunumlarının ardından, müzakerelere geçildi. Komisyon bütçeler üzerindeki müzakerelerle devam ediyor.

Reklam
Reklam

Komisyon verilen yemek arasından sonra görüşmelere devam edecek. (ANKA)